Event med Frederique Constant

Text & bild: Mia Litström


På en fantastisk bar vid namn Coquetel Social i centrala Stockholm arrangerade Eqotime ett mingelevent tillsammans med klockmärket Frederique Constant. Exklusivt inbjudna gäster kom för att se de senaste kollektionerna. Gästerna kunde dessutom träffa företagets VD Niels Eggerding som var på plats och som efter presentationen svarade på besökarnas frågor. 

Märket som är relativt ungt, de firade 35 år förra året med pompa och ståt i Genève under Geneva Watch Days, fortsätter ta fram trevligt snygga klockor med olika typer av utseende och nivåer av komplikationer. 


I samband med eventet deltog även Niels Eggerding i vår podcast där han berättar om sitt arbete och sin resa inom företaget. Vi passade på att tillsammans med honom under inspelningen titta igenom en del av modellerna i kollektion där Niels också kunde visa på den stora bredd de har i sitt sortiment. Här finns klockmodeller från mindre damur i vackert design till mer dressade större klockor och självklart har de också mer avancerade modeller med läckra komplikationer som månfas, kronograf, worldtimer och mycket mer. Det gör till och med modeller med tourbillon där de också har tagit fram en ytterst speciell version med urtalva av meteorit. Och dessutom tillverkar de egna urverk helt inhouse för en del av modellerna. 

Två av redaktionens favoriter blev helt klart Classic Worldtimer i stål, 42 mm, med blå urtavla, finns även i andra färger. Det är en fröjd att titta på klockans vackra detaljer, både på framsida men även via den öppna bakboetten där man genom glaset kan se det automatiska urverket som har en gångresrev på 38 timmar. En annan modell som också är riktigt läcker är deras Highlife Automat. En snygg sportig klocka i stål med vit urtavla som är i storlek 39 mm, höjd 10,34 mm. COSC-certifierat automatverk med en gångreserv på 38 tim och vattentät till 100 m.

Under kvällens mingel höll även Daan van der Bruggen en presentation om Frederique Constant om dess historia och om tillblivelsen av deras olika kollektioner. Han berättade att de från och med i år kommer att de att delta på Watches & Wonders – den stora klockamässan i Genève, vilket är premiär för företaget.

Sammantaget var det en mycket lyckad kväll där det visades många klockor ur kollektionerna och alla besökare, vilket var många, fick möjlighet att klämma och känna på de olika modellerna samtidigt som de avnjöt en god drink i baren och talade med likasinnade klockintresserade och samlare.

Avslutningsvis lite blandade bilder från kvällen.