EPOCH steppar upp med en klocka tillgänglig för alla!

Text: Henrik Söderqvist


EPOCH är klockmärket som under lång tid profilerat sig som leverantör av främst jubileumsklockor. En typ av armbandsur som getts som gåva till anställda efter lång och trogen tjänst. Men nu har man tagit ett steg in i klockornas finrum. Märket steppar upp med en automatisk sportklocka som, även om den är limiterad, marknadsförs som en klocka för alla. Dessutom med svensk datumvisning, vilket borde vara mumma för de flesta av oss klocknördar.

Mikael Sandström är mannen bakom HALDA WATCH CO 1887 och en av medgrundarna till svenska Sjöö Sandström. Nu har han tillsammans med sin tidigare kompanjon Christer Sjöö tagit fram den helt nya modellen Automatic Calender som nu släpps under varumärket EPOCH.Med varumärket HALDA har Mikael skapat klockor som varit i rymden på Christer Fuglesangs arm och åkt runt Nürbergring fler gånger är Jeremy Clarkson. Nu ska dessutom Haldaklockor delta i Daytona 24 med Linus Lundkvist och köra IndyCar med Felix Rosenqvist.

Men suget att skapa något mer tillgängligt blev till slut för stort. Tillsammans Christer Sjöö, ingenjören som Mikael Sandström startade Sjöö Sandström med 1986, har han skapat en automatisk klocka med dag och datumvisning prytt med en läckert orange urtavla. En fin detalj är att dagvisningen sker i klartext på svenska.

– Med EPOCH Automatic Calender vill vi presentera en modell som är mer lättillgänglig, helt enkelt en kvalitetsklocka som kan passa många, berättar Mikael. Och även om den är limiterad till 50 ex i första versionen så tror jag att prisnivån är helt rätt för att den ska vara just tillgänglig för de allra flesta.


Automatic Calender

Automatic Calender, som är limiterad till 50 ex, har somrigt orange tavla och automatiskt ETA-verk. Storleken är rimliga 40 mm i diameter med en höjd på 12,7 mm. Den är också vattenskyddad till 100 meter och kommer på länk.

Prissättningen då? Listpris är satt till blygsamma 13 850 SEK och det är ju enligt min mening nästan billigt med tanke på vad du får och vilka som gjort klockan. Och tillgänglig är den ju definitivt, åtminstone tills den har sålt slut.

Det går att reservera ett exemplar redan idag via EPOCH. Och är man snabb kan man till och med få välja vilket nummer man vill ha på sitt exemplar. Klockorna börjar levereras efter sommaren. Här på Eqotime är vi lite extra stolta över att vara bland de första som fått kika på klockan och dela med oss av den spännande lanseringen.Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0