Cartier x Singapore Watch Club

CARTIER X SINGAPORE WATCH CLUB - CLOCHE, TANK ASYMETRIQUE, TANK CINTREE

För att fira Singapore Watch Clubs 6-årsjubileum lanseras en kollektion i samarbete med Cartier där 18 unika klockor skapats för klubbens medlemmar.

Singapore Watch Club bildades 2015 av en liten skara samlare som först träffades på Instagram och som efter ett möte över några öl beslutade sig för att skapa en klubb för likasinnade. Singapore Watch Club består av en lite men exklusiv skara samlare, och klubben har samarbetat med flertalet tillverkare inom lyxsegmentet så som Hublot och Ulysse Nardin för att ta fram specialutgåvor till klubbens medlemmar. I år sker det exklusiva samarbetet med Cartier.

Cartier är som bekant en gigant inom industrin vad gäller klockor och smycken. En anrik maison synonym med tidlös elegans och design. 6 modeller från Cartier har noggrant valts ut och samtliga modeller tillverkas i tre olika ädelmetaller – roséguld, gult guld och platina. Varje metall symboliserar klubbens tre kärnvärden: passion, uppriktighet och ödmjukhet. På bakboetterna av varje klocka finns dessa värdeord graverade.

Modellerna som valts ut är några av Cartiers mest ikoniska modeller: Cloche, Tonneau, Santos Dumont, Tank Asymétrique, Tank Cintrée och givetvis Tank Louis Cartier.

Subtila detaljer

Det finns några subtila och mycket smakfullt utförda detaljer i dessa specialutgåvor som skiljer klockorna från den ordinarie produktionen.

Först av allt så har man valt att använda en borstad finish på urtavlorna något som vi verkligen uppskattar och som ger en lite mer av en vintage touch. Cartier har under senare år uteslutande valt att använda sig utav så kallad sunburst finish på sina urtavlor i Cartier Privé kollektionerna.

Minutmarkeringarna är utförda i klubbens blå färg med initialerna ”SWC” diskret placerat över index klockan 6. Även det indexet särskiljer sig från de övriga då det är ”rättvänt” – en snygg touch som symboliserar klubbens 6-års jubileum.

Man har även valt att använda sig av de eleganta visarna av så kallad ”Breguet”-stil, något som var vanligt förekommande på klockorna Cartier tillverkade under första halvan av 1900-talet.

Varje ädelmetall har även en specifik ädelsten i kronan: svart spinell för modellerna i roséguld, blå safir för modellerna i gult guld och röd rubin för modellerna i platina. De två sistnämnda är i linje med hur Cartier valt ädelstenar för respektive ädelmetall historiskt.

Vi på redaktionen är avundsjuka på de 18 lyckliga medlemmar som har lyckats lägga vantarna på en piece unique. Ovärderliga i sig och för medlemmarna men priserna för de olika modellerna har legat på $17,000–$37,000 amerikanska dollar.