Bilar & klockor, Aston Martin + Girard-Perregaux

Text: Britta Rossander


Bilar och klockor känns ofta som en given kombination. Och idag kom ett pressmeddelande om ytterligare ett samarbete. Nu är det äntligen officiellt att Girard-Perregaux kliver in som officiell tidtagare och samarbetspartner för Aston Martin Lagonda och Aston Martin Cognizant Formula One Team. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.Detta är bilsamarbete nummer två som vi sett från GP’s sida. Det tidigare var ju med Ferrari och varade i tio år. (1994 – 2004). Både Aston Martin och Girard-Perregaux grundades av passionerade visionärer, dock under olika århundranden. Aston Martin startades år 1913 av Lionel Martin och Robert Bamford men Girard-Perregaux kan faktiskt spåra sitt ursprung till 1791. Det var då som Jean-François Bautte, bara 19 år gammal, tillverkade sin första klocka. Men det var först när kärlekshistorien mellan Constant Girard (som köpt företaget 1906) och Marie Perregaux ledde till giftermål som det namn företaget idag använder registrerades.Skönhet och teknik på två sätt förenar

Den legendariska Aston Martin DBR1 (1956) är en bil gjord för tävlingsracing. Den ritades av inhousedesignern Frank Feeley och anses vara en av de vackraste och mest graciösa bilmodellerna som någonsin tillverkats. Sidluftventilen, som kom för första gången just på den här bilen, är en viktig och väl synlig detalj för Aston Martins sportbilar än idag.När Girard-Perregaux släppte sin idag klassiska och berömda Tourbillon ’With Three Gold Bridges’ 1867 gjorde man synlig design av tre viktiga detaljer som tidigare varit dolda. Då var det på ett fickur men idag kan vi se de vackra gyllene bryggorna även på armbandsur.Tobias Moers, Aston Martin Lagondas VD säger:

– Skönheten i vårt partnerskap är att vi delar kärnvärden men vi har också mycket att lära av varandra. Girard-Perregaux är innovatörer inom användning av nya material och ny teknik. Vi skapar båda vackert designade produkter som levererar prestanda och felfritt utförande.

Otmar Szafnauer, Aston Martin Cognizant Formula One Team VD, säger:

– Vi är stolta över partnerskapet med Girard-Perregaux. Både vi och Girard-Perregaux har en rik historia, ett fantastiskt arv och en hängivenhet där vi strävar efter högsta kvalitet i kombination med hög teknologi.

Patrick Pruniaux, VD för Girard-Perregaux, tillägger:

– 2021 är ett viktigt år för och båda. Vi har 230-års jubileum och Aston Martin gör åter entré i Formel 1 som team, det var 60 år sedan sist.GP’s logga kommer nu att sitta på Aston Martin Cognizant Formula One Team-bilarna från start av F1-säsongen i Bahrain. Och den första klockan ska komma lite senare. Vi lovar att återkomma med en rapport här på Eqotime så snart den är klar att visas upp.