Bell & Ross finns nu hos Krons och Nymans Ur 1851 i Västerås

Text/bild: Aleksandar Mladenovic


Den franska klocktillverkaren Bell & Ross har med sitt unika utseende och innovativa design lyckats sticka ut i mängden trots den Schweiziska dominansen på klockmarknaden. Nu satsar tillverkaren på Sverige tillsammans med Nymans Ur 1851. Bell & Ross finns nu tillgängligt hos Krons i Stockholm och Nymans Ur 1851 i Västerås. Eqotime har i ett exklusivt samarbete tagit en närmare titt på nyheterna i butik hos Krons och det finns en hel del trevliga modeller att ta del av.


Nya återförsäljare

Krons i Stockholm och Nymans Ur 1851 i Västerås kommer nu vara de enda återförsäljarna i landet av Bell & Ross. Båda butikerna är en del av välkända Nymans Ur 1851. Butikerna säljer klockor i det mer exklusiva segmentet och att ta in Bell & Ross i sortimentet är ett steg i riktningen för ett bredare utbud av klockmärken att erbjuda sina kunder.

I Stockholm finner man Krons i PK-huset på Hamngatan, och i Västerås finner man Nymans Ur 1851 på Vasagatan.


Om Bell & Ross

Det Franska klockmärket Bell & Ross grundades 1992 och tillverkningen sker i Schweiz medan företagets i sig är baserat i Paris. Det som utmärker varumärket är deras koppling till flyget. Detta exemplifieras bäst genom det franska flygvapnet som de började leverera klockor till kort efter starten av märket. En stor del av Bell & Ross klockor fortsatt inspirerat av flyget och några av deras bästa modeller (enligt oss på Eqotime) är i deras klassiska fyrkantiga modellserie vars nyheter ni finner längre ner i denna artikel.

Bell & Ross har även en serie för dykarur och en kollektion med vintage-inspirerade klockor. Märkets DNA är tydligt genom serierna och man känner snabbt igen en klocka från dem på designen. Allt som allt är Bell & Ross en intressant tillverkare med trevliga modeller som sticker ut i mängden samtidigt som de inte är ett Schweiziskt klockmärke (vilket bara det är annorlunda).


Några av redaktionens favoriter

Vi tog en närmare titt på några av våra favoritmodeller under ett besök hos Krons.

Vi börjar med BR03-kollektionen som nyligen fått sig en uppdatering. Boetterna har fått en något mindre storlek om 41mm men annars är de trogna sitt DNA med circle in a square med de karakteristiska skruvarna i boetten.

Två av favoriterna ur BR03-kollektionen är versionerna Heritage och Military Ceramic. Båda modellerna har en tjocklek på 10,6mm och är vattentäta ner till 100m. Inuti tickar senaste generationens urverk hos Bell & Ross – kaliber BR-CAL.302 med 54 timmars gångreserv.

En annan spännande nyhet i BR-03 kollektionen är den limiterade BR 03 Gyrocompass. Klockan är limiterad till 999 exemplar och är inspirerad av cockpiten i ett flygplan där själva flygplanets nos agerar timvisare och minutvisaren har en vit spets.

Likt de två tidigare klockorna i kollektionen har även BR 03 Gyrocompass den nya uppdaterade boettstorleken samt det senaste automatiska urverket.

Sist ut i BR 03-kollektionen valde vi ut två intressanta dykarur – BR 03-92 i brons och i svart keramik. Dessa två modeller är något större och mäter 42mm i diameter och är vattentäta ner till 300m. Även här tickar BR-CAL.302 inuti.

I den något mer urbana kollektionen BR 05 händer det en hel del grejer. Från början lanserades en ”time only” och sedan dess har det fyllts på med nya komplikationer och utföranden i kollektionen.

Det senaste tillskottet är BR-X5 som banar väg för den nya generationens klockor inom denna kollektion. Urverket som är den största uppdateringen är tillverkat av välkända Kenissi och går under namnet BR-CAL.323. Här får vi ett COSC-certifierat urverk med 70 timmars gångreserv och skeletterad rotor som är inspirerad av fälgen till ett bildäck.

Klockans boett är tillverkad i stål, mäter 41mm i diameter och är 12,8mm tjock. Den svarta urtavlan har en sunray-finish och gångreservs indikator klockan 9 på urtavlan samt datumvisning klockan 3.

Vi tittade även närmare på BR 05 Skeleton Golden som har ett skeletterat och guldfärgat urverk inuti stålboetten som mäter 40 x 10,33mm. Vi fastnade även lite extra för den ljusblå BR 05 GMT som erbjuder visning av en extra tidszon som modellnamnet skvallrar om.

Sist, men inte minst, BR 05 Chronograph i stål med grön urtavla. Något för den som söker något med lite mer närvaro på handleden. Klockan mäter 42mm i diameter och är 14,25mm tjock. Urverket BR-CAL.326 har en kronograf med ett 30 minuters register kl 3, datum mellan 4 och 5 samt sekundvisare kl 9.


Event

Vill ni titta närmare på Bell & Ross kan ni passa på när KRONS bjuder in till After Work där Bell & Ross representanter finns närvarande och presenterar klockorna. 

Tid 8/11 kl 17-18.30

Plats: KRONS, PK-Huset, Hamngatan 14

O.S.A, 6/11: osa@nymansur.com