Art is life and life is art – Swatch släpper kollektionen Mickey Mouse x Keith Haring

Kul armbandsur behöver inte alltid betyda dyrt eller svårtillgänglig vintage. Och även om lyxiga ur, mekaniskt hantverk och välvald vintage har sin tjusning, så tycker redaktionen på Eqotime att även de enklare uren har sin plats och charm. Så vi tar såklart en titt på den senaste kollektionen från Swatch.

Just Swatch är en tillverkare som ligger i topp när det kommer till klockor med hög fun factor. Nu släpper man en ny kollektion i samarbete med Disney och den framlidne konstnären Keith Haring, Mickey Mouse x Keith Haring. En kul kollektion väl värd att kolla in.Samarbeten mellan Swatch och kostnären Keith Haring är inget nytt. Redan på 80-talet släpptes flera modeller prydda med konst från den den populäre konstnären. Kanske är just kombinationen av de populära och lättillgängliga Swatch-klockorna med Harings lättillgängliga popkonst en match made in heaven?

Och nu är det dags igen. Haring, som vuxit upp med Disneyfiguren Musse Pigg och den pigge lille musen återkom i flera av hans verk. Eller som Haring själv uttryckte det; “…My father made cartoons. Since I was little, I had been doing cartoons, creating characters and stories. In my mind, though, there was a separation between cartooning and being an ‘artist’…”Nu släpper Swatch kollektionen Mickey Mouse X Keith Haring collection by Swatch. En kollektion där Harings version av Mickey Mouse står i centrum. Ett kul tillskott i Swatchfamiljen! Klockorna kommer i tre versioner: Mouse Mariniere, Mickey Blanc sur Noir och Eclectic Mickey. Priset startar på behagliga 960 SEK. Ett fynd för den som vill ha lite bra popkonst på handleden.