Breitling firar 140 år med 3 nya modeller

Text/bild: Mia Litström


Breitling firar sitt 140-årsjubileum med lansering av tre nya klockmodeller som hyllar varumärkets rika historia och deras skicklighet i urmakerikonst. Jubileumsmodellerna består av en blandning med klassisk design och avancerad urmakerikonst, vilket gör dem till samlarobjekt för både etablerade klockentusiaster och nya generationer klockintresserade.


För detta jubileum har de använt sig av sina tre mest kända modeller; Premier, Navitimer och Chronomat. Dessutom är varje jubileumsutgåva tillverkad i limiterad upplaga om 140 exemplar per modell. Och ägarna till klockorna kommer också att få en bok, 140 years in 140 stories, med kundens utvalda jubileumsmodell på omslaget. Det som är mest intressant är att alla modeller är utrustade med det nya urverket B19 som är deras egna och första evighetskalender med kronograf och månfas som har en ordentlig gångreserv på 96 timmar. Urverket är ett automatverk och bakboetten är öppen vilket gör att man kan se den vackra rotorn i roséguld som har en gravyr av deras historiska tillverkningsenhet Montbrillant, som är en historisk viktig punkt för Breitling. Boetterna är också de i roséguld som har en vacker och tilltalande varm ton. 

Premier B19 Datora 42 140th anniversary ref. RB19401A1B1P1

Det är en modell som har en fanatiskt klassisk elegans, Premier är en klockmodell fångar den historiskt vackra stilen och valet med svart urtavla till en boett i roséguld gör att det inte kan bli mer än alldeles rätt där de olika visningarna av funktionerna för evighetskalendern som syns i svart ton på urtavlan. Visarna för timmar och minuter är dessutom fyllda med Super-LumiNova. Storleken för diametern är 42 mm och höjden på boetten är 15,6 mm. Armband i alligatorskinn med vikspänne i guld är en perfekt avslutning. Klockan är dessutom vattentät till 100 m.


Navitimer B19 Chronograph 43 Perpetual Calendar 140th anniversary ref.
RB19101A1H1P1

Det är den modell som är har mest tidlös Breitling-stil och design. Navitimer är en klockmodell som aldrig går ur tiden, den är bara en stor självklarhet när man talar om tidlösa pilotklockor. Den ikoniska designen gör sig otroligt fint med boett även den i roséguld, likaså urtavlan. En vacker gyllene Navitimer i roséguld som bryts av med svarta detaljer gör den ytterst häftig och elegant. Både visare av timme och minut samt index är fyllda med Super-LumiNova. Storleken är 43 mm och tjockleken ligger på 15,62 mm och vattentätheten är inte lika ordentligt som de andra utan ligger på 30 m. Armbanden är också i svart alligatorskinn med vikspänne i roséguld. 


Super Chronomat B19 44 Perpetual Calendar 140th anniversary ref. RB19301A1G1S1 

Den här kan man egentligen säga är ynglingen i gänget, den första Chronomaten lanserades 1983 och som blev snabbt populär. Det som utmärker är modellens fyra markörer för 15 minuter och detta toppas med ett sportigt armband i gummi. Och just den här versionen av Chronomat har fått en läcker skeletterad urtavla vilket är premiär för Breitling. Så den sportigaste av klockmodellerna är dekorerad med ett skeletterat verk, vågat och ytterst imponerande som ger ett läckert resultat. Storleken är dessutom den största av de tre, 44 mm i diameter och en höjd på 15,35 mm samt vattentäthet är till 100 meter. Modellen har ett svart gummiarmband med vikspänne i roséguld. Boettringen är också i guld med svart keramik och index samt visare är fyllda med Super-LumiNova. 

Detta är en gyllene jubileumskollektion som både är vacker och ytterst häftig som tar för sig på handleden. Och klockorna är som gjorda för samlare och som gärna lägger ordentligt med pengar på varumärket de älskar och dess historik med ikoniska designmodeller. Med sitt rödguld och avancerade urverk landar prislappen på hela 691 200 kronor. 


Läs mer hos Breitling