Tunt elegant och välgjort – nya Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon

Text: Britta Rossander


Jaeger-LeCoultre har precis presenterat Master Ultra Thin Moon i roséguld, en kostymklocka med eleganta proportioner och raffinerade detaljer. 

Den första klockan i serien, som väl egentligen var en prototyp, fick vi se 2012 då varumärket öppnade sin butik på Place Vendôme i Paris och dåvarande vd, Jérôme Lambert, i sitt invigningstal sa att:

-Finns du inte på Place Vendôme så finns du inte. Och att öppna egen butik på den viktiga adressen är ett stort steg för Jaeger-LeCoultre.

Klockan framtagen till invigningen fick vi knappt hålla i för den var i tunnaste laget och glaset kunde, om oturen var framme, ploppa upp. Detta var när tävlingen om att kunna tillverka den tunnaste mekaniska klockan precis hade börjat. Nu är de värsta kombattanterna, Jaeger-LeCoultre och Piaget sedan länge omsprungna av både Richard Mille och Bvlgari.

Den nya modellen i Master Ultra Thin är tillverkad i roséguld med tonad midnattsblå urtavla. Den intensiva blå färgen och värmen i det rosa guldet är en välvald combo och får en dramatisk effekt. 

Urtavlans index är i samma guldton som boetten där timmarkeringarna, som är långsmala utdragna trianglar, matchar det rosa guldet i boetten perfekt så även loggan under klockan 12. Visarna av s.k. Dauphineform och minuternas prickar har fått samma guldton. 


Månfasdisplayen som är placerad ovanför klockan 6 i ringen för datumvisningen, ett smart estetisk val vilket gör att den viktiga komplikationen får spela en huvudrollen i urtavlans utformning.  

Med en diameter på 39 mm är boetten i perfekt proportion och tar för sig på handleden trots att den är så slank och utan problem glider in under en dubbel manschett. Armbandet har en exakt matchning till den blå urtavlan men går förstås att att byta på ett enkelt sätt om man skulle vilja det. I boetten sitter Caliber 925 ett automatverk utvecklat och producerat internt med 70 timmars gångreserv. Den oscillerande vikten, också den i roséguld, har fin dekoration vilket kan ses genom bakboettens safirglas. 


Teknisk information 

Märke: Jaeger-LeCoultre
Modell: Master Ultra Thin Moon
Referensnummer: Q1362580

Diameter: 39mm
Tjocklek: 9,3mm
Boettmaterial: 18k roséguld
Armband: Läderband i alligator

Urverk: Jaeger-LeCoultre kaliber 925
Komplikationer: Datum och månfas
Uppvridning: Automatisk
Gångreserv: 70 timmar

Pris: ca 25,000 euro (exkl. skatt)


Läs mer om klockan hos Jaeger-LeCoultre