Tre klockor, tre auktioner

Eqotimes redaktion scoutar alltid auktioner på internet. För den tålmodige finns det alltid guldkorn som är värda att kolla in. Tre klockor, tre auktioner är precis vad det låter som. Vi har kollat igenom tre auktioner och valt ut armbandsur som vi tycker är värda att ta en extra titt på. Redaktionen har hittat tre riktiga godbitar från Patek Philippe i auktionsutbudet hos de mest tongivande svenska auktionshusen


Kaplans

På Kaplans Auktioner är det snart dags för deras klassiska kvalitetsauktion. I katalogen hittar vi ett flertal eftersökta klockor från Patek Philippe. Men denna Nautilus sticker ut. Inte bara för att det är en relativt ovanlig referens med vitguldsboett. Urtavlan pryds dessutom av en Tiffany .Co -logotype, vilket gör klockan double signed. Någonting som ofta drar väldigt stor premium. Detta gäller särskilt klockor som sålts av Tiffany Co och det ska bli intressant att se vart den till slut landar.

Patek Philippe Nautilus ref 5726 ”Tiffany” säljs på Kaplans Auktioners Kvalitetsauktion den 22/5.Bukowskis

Även Bukowskis Auktioner har ett stort utbud av Patek på deras kommande Important Timepieces-auktion. Här har vi nosat upp en Patek Philippe Aquanaut Ref 5167a vilket är den moderna Aquanauten på gummi. Just den här referensen är eftersökt och har på senare år varit relativt ovanlig att se till salu. Klockan kommer fullset och förefaller vara i använt men relativt bra skick. 

Patek Philippe Aquanaut 5167a klubbas på Bukowskis Important Timepieces den 20/4.Stockholms Auktionsverk

Även Stockholms auktionsverk har en ovanlig Patek Philippe till salu på sin löpande web-auktion som ofta är värd att ta en titt på. Detta är en Calatrava i vitguld med referensen 6000G. Vi vill mena att en Patek Philippe Calatrava med subsekund och datumkomplikation i ädelmetall är en rolig klocka som inte drar en enorm premium jämfört med sportmodellerna. På väl avvägda 37mm är den värd att ta en titt på.

Patek Philippe Calatrava ref 6000G klubbas på Stockholms Auktionsverks online-auktion den 18/4.