Swatch Group möblerar om!

Text: Britta Rossander


Swatch Group meddelade idag (18 juni) att de genomför flera förändringar i sitt Executive Group Management Board samt i ledningen för Longines, Rado, Union, Tissot, Certina och Hamilton.

Efter 51 år inom koncernen går Walter von Känel i välförtjänta pension. Han blir hedersordförande i Longines och fortsätter som ordförande i Longines Foundation. Walters starka personlighet, engagemang för varumärket och nära vänskap med Nick Hayek senior har för alltid gett honom en speciell plats i Swatch Group’s organisation.


Walter von Känel tillsammans med Juan Carlos Capellini

Nu kommer Matthias Breschan, idag chef för Rado och ledamot i den utvidgade koncernledningen, ta över som VD för Longines, vilket i sin tur gör att Adrian Bosshard, idag VD för Certina och Union, tar över som chef för Rado. 


Matthias Breschan, tidigare Rado blir ny VD för Longines.

Raynald Aeschlimann, VD för Omega och medlem i the Extended Group Management Board, kommer nu också att ingå som ledamot av the Executive Group Management Board i en utvidgad koncernledning.


Raynald Aeschlimann tillsammans med Buzz Aldrin.

Tissots sedan länge starke man, François Thiébaud, blir styrelseordförande för varumärket och Sylvain Dolla, idag ansvarig för Hamilton, tar över som VD och kommer också ingå i koncernledningen. Till Hamiltons nya VD är försäljningschefen Vivian Stauffer utsedd.

Certina kommer att ledas av Marc Aellen som kommer från Jaquet Droz och till sist kommer Franz Linder, förutom att vara VD för Mido, ta över ledningen för Union.

Vi ser genast att all rekrytering är intern och får veta att de nya tjänsterna ska tillträdas första juli.Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0