Möjlig reunion i Genève?

Text: Britta Rossander


Genèva Watch Days 2021 är under planering för att genomföras i slutet av augusti. Det ska bli ett ”phygital” event = physical and digital. De märken som drog igång förra årets upplaga med Bvlgari och Breitling som drivande säger att tack vare framgången känner de och kollegorna sig styrkta i att trycka på knappen igen. Presentationerna ska genomföras 30 augusti till 3 september i höst i ett liknande format.   Eqotime’s Britta Rossander har kikat på upplägget.Det ska vara globalt, decentraliserat och självstyrt. Vilket betyder att varumärkena sköter sig själva och gör sin egen planering inom ramarna för Genèva Watch Days. Dessutom kommer mässan att vara öppen för allmänheten. Självklart kommer press och kunder i form av butiker att ha en egen fil. Men det är roligt att alla intresserade ska ges möjlighet att se de nya klockorna.

Ett tjugotal varumärken kommer att visa sina nyheter på hotell, tillverkningsenheter och i urmakarbutiker runtom i urmakerikonstens huvudstad. Ett gemensamt område ska sättas upp vid Rotonde du Mont-Blanc på adressen Quai de Mont Blanc 10. Platsen kommer att bli samlingspunkt och sambandscentral.Alla presentationer kommer att vara både fysiska och digitala. Vilket ska göra det möjligt att delta även för den press och de kunder som fortfarande lever under coronarestriktioner.

– Att kunna se de senaste modellerna i realtid tack vare videokonferensteknik, gör eventet globalt i både omfattning och räckvidd, säger de som arbetar med organisationen.

När Genèva Watch Days genomförs ska också vaccinationsprogrammet mot Covid att ha kommit långt i Schweiz. Något som bidrar till att kunna genomföra ett säkert evenemang.


Bred uppslutning

För initiativet och som the Founding Brands står Bvlgari, Breitling, De Bethune, Gerald Genta, Girard-Perregaux, H. Moser & Cie., MB&F, Ulysse Nardin och Urwerk. De har tillsammans bildat en ideell förening där också samarbetspartnerna Arnold & Son, Czapek, Doxa, Ferdinand Berthoud, Frederique Constant Group, Maurice Lacroix, Oris och Reuge ingår. Ytterligare varumärken väntas ansluta till projektet som har officiellt stöd av staden Genève.


Jean Christophe Babin VD Bvlgari och Georges Kern VD Breitling

Vi håller tummarna för att detta kommer att bli verklighet. Det känns som en evighet sedan vi träffade likasinnade i Schweiz. Så vi reserverar dagarna i almanackan i hopp om att kunna vara med.