Hypercar meets Hyperwatch

Text. Britta Rossander. Foto: Roger Dubuis, Lamborghini & Mia Litström


Roger Dubuis har i och med sitt samarbete med Lamborghini tillverkat ännu en klocka inspirerad av de åtråvärda racingbilarna. Redan förra året såg vi ett märkvärdigt resultat av samarbetet. Klockan Excalibur One-off tillverkad i ett enda exemplar och som matchade Lamborghini SC18 Alston. En superbil utvecklad också den i ett enda exemplar för en enda kunds privata körning på bana.Mia Litström och jag hade möjlighet för touch and feel på både klocka och bil som visades under 2019 års SIHH i den välbevakade i montern på mässan. Både bil och klocka var redan sålda men utlånade för några dagars presentation.

Excalibur One-off hade en mäktig boett i ceramica om 47 mm i diameter. Designen hade, precis som bilen, en aggressiv framtoning och ett iögonfallande utseende. Klockan hade semiskeletterat verk fixerat med bryggor i kolfiber och ceramica. Den innehöll bland annat dubbla flying tourbilloner, jumping hours och Poinçon de Genève. Priset låg, enligt snacket på mässan i januari, på 1,3 miljoner US dollar. Intressant var att det inte var ägaren av bilen som köpt utan en samlare av ur från Dubuis.


Resultatet av den senaste gemensamma satsningen

Nu har samarbetet med Lamborghini skruvats upp och nu med orden ”Hypercar meets Hyperwatch”. Bilen som Dubuis klocka denna gång matchar är Lamborghinis nyutvecklade SCV12, den första bilen med V12-motor. En bil som tillverkas i begränsad upplaga och bara får köras på bana. Det är den mest kraftfulla någonsin gjord av Lamborghini med över 830 hk, superladdning i hög hastighet och oöverträffad aerodynamisk effektivitet enligt tillverkaren.

Klockan Excalibur Essenza SCV12 har hela härligheten med tourbilloner vid klockan 5 och 10 samt bryggor väl synliga genom skelettering av verket. Många av klockans detaljer följer också bilens färgsättning och den gröna färgen lyser skarpt mot svart och grått.


Dubuis Excalibur Essenza SCV12

Lamborghini är ju känt för att kunna tillverka specialbeställda superbilar och Roger Dubuis-aficionados kan njuta av samma service. Det ultimata för en samlare med obegränsade resurser måste vara att få sin klocka specialgjord och matcha den med en likaledes specialtillverkad bil.


Specialregler

Enligt dagens regler kommer ägarna inte lagligt kunna köra på allmänna vägar. Företaget rekommenderar därför kunderna att låta företaget behålla bilen i ett speciellt garage på huvudkontoret i Italien. Som ägare kan du när som helst titta på din bila via webbkamera precis när du vill – kanske istället för godnattsaga. Lite som att se men inte röra…


Lamborghinis nyutvecklade SCV12

Om en vill ut och testa sitt kraftpaket ordnar Lamborghini transport till i stort sett vilken racerbana som helst i världen. De tillhandahåller också en professionell racerförare som coachar den eventuellt okunnige ägaren i hur man får ut mest fart och njutning ur sin superbil.

Man säger från företagets sida att man Hypercar meets Hyperwatchså kommer att ordna speciella evenemang – när corona tillåter – för att låta ägarna av Essenza SCV12 kunna ses, njuta av sina bilar och snacka om dem i grupp.

Tillverkningen av bilarna är begränsad till 40 exemplar, det pris som cirkulerar är 3 miljoner € och för klockan talar man inte pris. Det är underförstått att en intresserad kund kan slanta upp det som krävs.