Hublot i fortsatt samarbete med Shepard Fairey


Nu släpper Hublot den andra klockan i samarbetet med den amerikanske konstnären, skateboardlegenden och grundaren av klädmärket OBEY, Shepard Fairey. Den nya modellen som fått namnet Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey, är en riktigt arty skapelse i graverad titan. Eqotime har tagit en liten snabbtitt.


Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey

Designen, eller (konst-)verket, är tänkt att med en Fairey-designad mandala uttrycka livets cykler och enandet av olika kulturer. Klockan är också en del av konceptet Hublot Loves Art där Hublot samarbetar med olika konstnärer i produktionen av armbandsur. Förutom Shepard Fairey hittar vi också samarbeten med exempelvis Takashi Murakami och Richard Orlinski.


Shepard Fairey

För denna andra klocka med Fairey bestämde man sig för att utgå från modellen Classic Fusion i kronografversion. Faireys design består av en mandala som sträcker sig från tavlan och ut över glasring och boett. Klockan kvalar in på rejäla 45 mm så det blir naturligtvis lite som att de facto bära ett konstverk på armen. Vilket kanske också reflekteras i listpriset på ca 21 700 euro. Men då är klockan limiterad till 50 exemplar.Vi på Eqotime gillar den lite råa designen av mandalan i kombination med den lite ruffa titanboetten. Det lirar fint med kronograftavlorna och vi trycker helt klart på like-knappen. Men vi ska inte hymla med att vi på redaktionen lite sådär allmänt svaga för både Hublot, konst och skateboards, så vårt initiala omdöme är kanske inte helt oväntat.