Hands-on: Louis Vuitton Tambour Outdoor Chronograph

Text/Foto: Aleksandar Mladenovic


En ny modell i Louis Vuittons Tambour-serie introduceras – möt Tambour Outdoor Chronograph en klocka för den ”urbane utforskaren”.


En kronograf med GMT-funktion

Louis Vuitton lanserade nyligen två modeller i deras nya Tambour-linje i form av den nya Outdoor Chronograph. Tidigare i år på lanserade de även sin smartklocka Tambour Horizon Light Up som vi tog en närmare titt på.

Tambour-linjen är antagligen Louis Vuittons mest ikoniska klockmodell som i år fyller 20 år. Två modeller lanseras i blått respektive grönt färgtema. Den blå modellen som vi fick ta en närmare titt på känns klart inspirerad av det nautiska livet medan den gröna är väldigt inspirerad av det militära.

Klockans boett mäter 44mm i diameter men bär förvånansvärt bra även på en tunnare handled tack vare sina korta bandhorn och trots att den ser väldigt tjock ut mäter den bara 12.1mm på höjden.

Boetten kommer i ett helt polerat utförande i stål med pushers och krona i gummi. Runt glasringen är texten ”Louis Vuitton” ingraverat.

Tavlan har en väldigt trevlig finish, sandblästrad och matt sådan. Tavlan är väldigt läsbar med stora sifferindex kl. 12, 4 och 8.

Klockan 6 finner vi sekundvisaren som är i form av Louis Vuittons logga i skeletterat utförande medan kronografregistret återfinns uppe till höger och GMT-visaren uppe till vänster.

I boetten som är vattentät till 100m har vi ett quartzverk som tickar.
Klockan levereras på ett väldigt trevligt gummi som ser ut som ett vävt tygband med törnlås i polerat stål.

Listpris för Louis Vuitton Tambour Outdoor Chronograph är i Sverige 44,400kr.


Läs mer om klockorna hos Louis Vuitton.