Flygledarklocka från MALM Watches

Svenska Malm Watches fortsätter att leverera specialmodeller till piloter och flygrelaterade yrkesgrupper. Ett koncept där man med speciella tavlor och färgsättningar erbjuder skräddarsydda klockor till exempelvis en avdelning eller grupp inom olika länders flygvapen. Nu släpper man en specialversion av modellen Airwolf UTC GMT i form av en Flygledarklocka.

Flygledarklockan, Air Wolf ATC GMT, är ritad och framtagen tillsammans med Sveriges flygledare. Tanken från Malm är att kunna erbjuda en klocka där design och funktion skräddarsytts efter deras verksamhet.

– Flygledaren leder piloter genom luftrummen så att flygtrafiken fungerar säkert och undviker kollisioner med hjälp av radar och kontakt med piloterna. Vid start- och landningsbanorna har flygledaren kontakt med piloterna så att flygplanen eller andra fordon inte kommer för nära varandra och kan snabbt reagera om något går fel, berättar Marcus Malm, grundare av MALM Watches.


MALM Airwolf UTC i originalutförande.

Klockan är en robust bruksklocka som hämtar inspiration från klassiska fliegerklockor med detaljer från svenskt flyg och från flygledarnas verksamhet. Klockan erbjuds exklusivt till flygledare och kommer inte introduceras på den kommersiella marknaden