Farsdagstipset, whisky för far som jagar

Vad ger man till mannen som har allt? Det är samma visa varje år. Många (särskilt pappa själv) tycker att detta är årets viktigaste dag; fars dag. Men att pricka rätt present är inte alltid så lätt. Barnens teckningar har en särskild plats på skrivbord och i hjärtat. Slipsar är trevligt men används sällan. En ny skjorta eller tröja från frun som kanske vill hinta om att garderoben desperat behöver förnyas fungerar ju också men landar kanske inte alltid bra hos pappa. Varför inte ge far en whisky med historik och jaktarv? Eqotime har ett bra tips.

Att ge bort en whisky med historik och arv av jakt med ett vackert emblem av en hjort på framsidan kan vara en lösning på problemet. Något gott för far att njuta över en hård arbetsdag eller en krävande jaktdag. En present som pryder hyllan och som tål att stå framme och visas upp. Något som kan vara fars egen rutin och sed att bruka och njuta av. The Dalmore är ett av världens mest anrika whiskyhus och en av Skottlands mest exklusiva producenter. De har verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Dalmores husstil utmärks av fruktighet och komplexa toner från deras traditionella slutlagring på olika exklusiva fat. 

The Dalmore Port Wood Reserve lagras på amerikanska bourbonfat och tawnyfat från portvinsproducenten W & J Graham’s. Resultatet är en komplex och djup whisky med fatkaraktär och fruktiga toner av röda bär, mogna apelsiner, rostade kastanjer, kaffe, vanilj och knäckig karamell


The Dalmore, Port Wood. Nr 12655 i Systembolagets sortiment.