Event med Franks Ur och NOMOS Glashütte

Text & bild: Mia Litström


På en central adress i Stockholm bjöd Franks Ur in till en exklusiv klockvisning tillsammans med den tyska klocktillverkaren Nomos Glashütte. Utvalda gäster fick möjlighet att se och prova modeller ur den nya, färgsprakande kollektionen Nomos Tangente 38 Date. 


Kollektionen är imponerande stor och består av totalt 31 olika färgkombinationer, som går från livfulla och färgstarka till mer sofistikerat eleganta. Alla modeller visades på plats, vilket skapade en spännande upplevelse för de närvarande klockentusiasterna. Gästerna kunde prova de färgstarka klockorna under tiden de njöt av goda drinkar och tillhörande tilltugg. Kollektionens stora bredd gör att alla kan hitta sin favorit, men man behöver vara snabb om man hittar sin favorit, eftersom varje färgversion är limiterad till endast 175 exemplar.

Modellen är en tidlös klassiker i modern tappning. Nomos har länge varit känt för sin minimalistiska design och exceptionellt skickligt utförda hantverk inom klocktillverkning och Tangente 38 Date är inget undantag. Denna klocka kombinerar traditionell tysk ingenjörskonst med modern estetik, vilket gör den eftertraktad bland klockentusiaster världen över. Märket har länge varit relativt okänt i Sverige, men fler och fler börjar nu få upp ögonen för det och klockorna finns nu tillgängliga hos Franks Ur.

Klockans diameter på 37,5 mm är en trevlig storlek och gör att den bibehåller sitt eleganta utseende. Vissa modeller har den lilla urtavlan med sekundvisning samt datumfönstret i en annan färg än huvudurtavlan, vilket skapar en spännande visuell kontrast. Boetten är i stål och behaglig att bära utan att vara för tung vilket är möjligt mycket tack vare klockans eleganta profil som har en höjd på 6,8 mm, 

I hjärtat av Tangente 38 Date sitter det manuella urverk kaliber DUW 4101 med en gångreserv på upp till 42 timmar och utrustat med Nomos Swing System, vilket säkerställer hög precision och pålitlighet. Vattentätheten är 30 m så det är inte en klocka man bär till stranden. Positivt är att baksidan är öppen där man kan beundra det vackra dekorerade manuella urverket. 

Till klockan är det ett bekvämt textilarmband i lätt grå nyans och på de klockor som vi fick prova var det för få hål för min smala handled så om man är intresserad av nya Tangente 38 Date och har en smal handled kan det vara bra att titta på storleken på armbandet så man får en längd som sitter bra. 

Detta är färgstarka klockor som är spännande och som bär på företagets tradition samt innovation med deras egentillverkade urverk. Och oavsett om den bärs till en formell kostym eller en avslappnad vardagsoutfit, utstrålar Tangente 38 Date en sofistikerad enkelhet som är svår att överträffa.