Ännu mera bilar och klockor! Ferrari & Richard Mille

Text: Britta Rossander


Nu duggar det tätt av bilsamarbeten inom klockvärlden. Vi fick nyligen se Tag Heuer och Porsche i nytt samarbete. Och för några dagar sedan kom informationen om att Girard Perregaux blivit partner till Aston Martin. Senast ut är Richard Mille som gör gemensam sak med Ferrari efter det att Hublot lämnat bilarna till förmån för konsten.

Av dessa tre är det bara Tag Heuer som ligger så långt i framkant att de hunnit producera en klocka som bevis på förlovningen. GP ska visa sina lite senare på säsongen. Vad Richard Mille ska befästa sitt nya samarbete med är ännu lite oklart.Den 19 februari 2016 eklaterade Richard Mille och MacLaren sin förlovning under ett möte på MacLaren utanför London. Ett partnerskap som signerades av Richard Mille och Ron Dennis vd MacLAren Technology Group. Allt under överinseende av F1-föraren Jensen Button. Enligt bilfrälsta Richard Mille ska detta samarbete fortsätta.

När jag frågade efter anledningen till att de går in i ännu ett bilsamarbete säger Richard:

– Det är ett flerårigt parterskap där vi delar manga teknikvärden, vi kommer också att stödja Ferrari’s Driver Academy, en grogrund för kommande talanger och även vara aktiva i Ferrari Challenge-serien. Alla vet att Ferrari är ett ikoniskt varumärke med en otrolig historia och hela vårt team är glada över det här samarbetet.

– En liten pikant detalj är att båda våra varumärken bär namn på våra grundare. Och trots att det skiljer 62 år mellan oss när det gäller starten är många av våra drömmar och visioner väldigt lika, säger Mattia Binotto, Managing Director och Team Principal Scuderia Ferrari.