Nya Tudor Black Bay Chrono “Blue” Boutique Edition

Text: Andreas Johansson


Tudor har släppt en ny överraskande nyhet, med deras nya Black Bay Chrono ”Blue” Boutique Edition så sätter Tudor ännu mer färg på sin kollektion. 



Det var nog en del som höjde på ögonbrynen när Tudor igår släppte en ny modell till sin uppskattade Black Bay Chrono-serie. Det nya med klockan är färgkombinationen, med en blå urtavla, silver-vita ”subdials” och röda inslag på både visare och text är det första intrycket av denna kombination mycket positivt. Tudor har verkligen hittat rätt i färgkombinationen och just färgkombinationen tillsammans med det borstade stålet gör att klockan får en härlig sportkänsla. Kronan har Tudors klassiska ros-logo och timvisaren är lika klassisk då den kommer med Tudors patenterade ”snow-flake” visare. Klockan drivs av kalibern MT5813 och har 70 timmars gångreserv.  

Tudor har på senare tid öppnat fler exklusiva Tudor-butiker och att just denna klocka blir dedikerad till de butikerna känns logiskt och något vi kommer få se mer av. Tudor har släppt flera intressanta kronografer på senare tid bland annat har samma serie fått en rosa motsvarighet som har blivit populär. Även Pelagos-serien har fått ett par nya kronografer, bland annat Tudor Pelagos FXD Chrono Cycling edition. Redaktionen hoppas Tudor fortsätter att utveckla spännande kronografer fram över, gärna i mer spännande färgkombinationer.    

Tekniska specifikationer

Referens: M79360B-0002.

Funktioner: Kronograf, datum. 

Diameter: 41 mm (diameter) x 49,8 mm (lug to lug) x 14,4 mm (hög).

Glas: Safir. 

Kaliber: Calibre MT5813, automatiskt, 70 timmar gångreserv. 

Vattentålig: 200 meter. 

Pris: 62 500 kr. 


Läs mer hos Tudor