6 favoriter från Nymans Ur Certified Pre-Owned

Text/foto: Aleksandar Mladenovic


Nymans Ur 1851 väljer att utveckla sitt erbjudande inom Certified Pre-Owned. En satsning för att möta den ständigt växande andrahandsmarknaden för armbandsur. Tillsammans med sin systerbutik KRONS i Stockholm och Nymans Ur 1851 i Västerås har de utvecklat ett högklassigt koncept för att sälja, köpa och byta in armbandsur från kunder.

Eqotime har i samarbete med Nymans Ur 1851 tagit en närmare titt på ett gäng favoriter som de har i lager just nu. Utöver detta passade vi på att bjuda in Vincent som är t.f ansvarig för Certified Pre-Owned till Eqotime Podcast där vi tar ett helhetsgrepp verksamheten och den nya avdelningen.


Certified Pre-Owned

Certified Pre-Owned hos Nymans Ur 1851 är en växande avdelning där kunder kan köpa, sälja och byta in armbandsur. De har tidigare haft en mindre avdelning för detta, men då efterfrågan har varit hög så är nu Certified Pre-Owned en växande avdelning som nu är fylld med klockor från olika intressanta tillverkare.

Att erbjuda Pre-Owned klockor till kunder är en stor operation med många olika moment. Från att en kund kommer in och vill sälja en klocka till att den placeras i butiken till försäljning (eller online) gör Certified Pre-Owned en ordentlig bedömning och kvalitetskontroll av varje objekt.

För den som vill sälja en klocka gör man det enklast genom att fylla i deras formulär på hemsidan. En av medarbetarna på Certified Pre-Owned hör sedan av sig med en indikativ värdering och vilka alternativ som finns både för rent inköp och även inbyten mot andra klockor i deras sortiment.

För den som vill köpa klockor finns det stora möjligheter. Med ett brett sortiment av klockor så finns det väldigt mycket att välja mellan. Alla klockor som erbjuds till försäljning är servade av Nymans Urs certifierade urmakare vilket innebär att du som kund har två års garanti när du köper en klocka från Certified Pre-Owned.

Eqotime har varit på besök hos Nymans Ur 1851 på Biblioteksgatan i Stockholm och tagit en närmare titt på 6 stycken favoriter från Certified Pre-Owned.


Audemars Piguet Royal Oak Dual Time ref. 25730ST

Vi på redaktionen gillar Royal Oak. Vi gillar ”neo vintage” Royal Oak lite extra. Här har vi ett exemplar av en så kallad Dual Time från tidigt 2000-tal i extremt fint skick med krispig vit urtavla. Modellen kallas Dual Time och visar alltså en extra tidszon klockan 6 på urtavlan. Till vänster hittar vi även en gångreservsindikator och till höger datumvisning. Det händer mycket på urtavlan men den är balanserad och känns långt ifrån rörig. Allt detta paketerat i en boett om sköna och bärbara 36 mm.

Komplett med box och papper och med en prislapp på 335 000 kronor. Mer information om klockan på denna länk.


Breguet Tradition Grande Complication ref. 7047BR

Här är det fyndläge. Vi menar det även om klockan kostar 650 000 kronor. Från den anrika tillverkaren Breguet hittar vi denna tourbillon ur modellserien Tradition. Finish i toppklass och en klocka med tourbillon från urmakaren som uppfann den. Fyndläge och 650 000 kronor, ni tänker väl att vi tappat det. Lite. Men samtidigt är det här en klocka med listpris på ca. 2 miljoner kronor. En bra deal helt enkelt.

Mer information finner ni här.


Panerai Radiomir 1940 Titanio ref. PAM00619

En av våra favoriter från utbudet av Panerai hos Nymans Ur 1851 var denna Radiomir 1940 i titan, ref. PAM00619. Klassiska Radiomir 1940 boetten i titan med mörkbrun urtavla. Riktigt mycket Panerai DNA i en 45mm stor boett med öppen baksida där man visar upp det automatiska urverket med mikrorotor.

Levereras komplett med box och certifikat och kostar 79 000 kronor, mer info finner ni här.


Audemars Piguet Royal Oak Offshore ”Volcano” ref. 26170ST

En till Royal Oak men denna gång från serien Offshore som är lite råare och lite större. Detta är en klocka som kräver sin handled med sina 42mm och integrerade länk i stål (som gör att den upplevs lite större än nämnda 42mm). Den är dock stenhård och vi gillar modellen som kallas ”Volcano” tack vare de orangea detaljerna i urtavlan.

Priset för denna tungviktare landar på 200 000 kronor. Mer info om klockan här


Vacheron Constantin Overseas ref. 4500V

En modern klassiker signerad Vacheron Constantin. Overseas i stål med sin integrerade länk och fina blå urtavla har snabbt blivit en favorit bland samlare. Ett sportigt alternativ som går att få ännu snabbare på ett kick tack vare de medföljande gummibandet som man byter väldigt enkelt. För den som vill ha en lite dressigare framtoning följer även ett läderband i alligatorskinn med.

Det är utan tvekan en snygg klocka som blivit väldigt omtyckt bland samlare på senare år.

Priset ligger på 340 000 kronor och ni finner mer info här.


Zenith El Primero 410 Complete Calendar ref. 18.2091.410

En klocka som hann bli såld mellan vårt besök och tiden för publicering, vilket inte förvånar oss, var denna magiska Zenith El Primero i roséguld. En riktigt fin kronograf med dag, datum och månfas som drivs av det legendariska El Primero-urverket. Den låg strax över 100 000 kr i pris och är en klocka som verkligen kan kategoriseras inom bang for the buck.


Missa inte vårt avsnitt av Eqotime Podcast där vi tillsammans med Vincent från Nymans Ur 1851 talar i över en timme om satsningen på Pre-Owned och i detalj hur avdelningen arbetar.

Vi på Eqotime tackar Nymans Ur 1851 för ett gott och intressant samarbete. Vi följer med stort intresse utveckling av deras Certified Pre-Owned som ni hittar här.