Marin – ny modell från svenska Tidlös Watches

Kirunabaserade klockföretaget Tidlös Watches fortsätter att hårdsatsa. Nu släpper man en helt ny modell med namnet Marin. I samband med att nya modellen släpps introducerar man också två nya återförsäljare i Stockholm. För den som vill klämma och känna på den nya modellen går det nu att köpa klockorna hos Klockmaster Globen och Klockmaster Fältöversten i STockholm. Tidlös Marin är en vidareutveckling av den tidigare bästsäljaren med samma namn och har inte bara bestyckats med en hjortonformad krona. Den kommer dessutom i ett antal olika variationer. Eqotime har självklart tagit en titt.Tidlös Marin är en rejäl dykare med sin 44 mm breda och 14mm tjocka boett. Innanför boetten huserar ett automatiskt Selitta-verk och klockan är dykbar till 500m.

Klockan kommer i ett antal olika variationer av tavelfärg och färg på vridringen. Marin kommer också i en version med karbon-tavla där boetten är pvd-behandlad. Samtliga varianter är swiss made, har keramisk bezel och dessutom den kul detaljen med heliumventil. Marin kommer antingen på stållänk eller med ett härligt, matchande, gummiband.


Tillverkare med potential

Det här är ett kul släpp från Tidlös. Vi har testat och klämt på klockor från Tidlös tidigare och även om kvaliten har känts riktigt bra kan vi ha upplevt en del av de tidigare modellerna som lite för generiska för att väcka det där riktiga ha-begäret. Men samtidigt så har vi känt att det funnits en hög amibitionsnivå med klockorna och med den nya Marin-modellen tycker vi att man börjat hitta sin identitet. Klockorna är välbyggda och har börjat få riktigt fina detaljer. Vi gillar särskilt den hjortronformade kronan och hjortondetaljen på index. Detaljer som ger klockorna identitet och skiljer ut dem från mängden i ett tufft prissegment där konkurrensen är tuff. På redaktionen har vi fastnat mest för den pvd’ade versionen på gummiband. En riktig trevlig set up som sitter som en smäck på handleden.Hela sortimentet hittas i Tidlös egen webbshop. För den som vill klämma och känna IRL så finns klockorna hos bland annat Klockmaster Globen och Klockmaster Fältöversten i Stockholm.Och vill man lära känna Tidlös lite bättre så rekommenderar vi en genomlyssning av Eqotime Podcast där vi intervjuar grundarna vid foten av Kebnekaise.