Årets mest efterlängtade presentation hölls idag på Watches & Wonders i Genève. Rolex publicerade sina nyheter för 2022 och Eqotime har listan med de viktigaste släppen, så du slipper leta.

Redaktionen kommer uppdatera artikeln löpande med fler nyheter.


Watches & Wonders startade idag i Genève och under veckan kommer majoriteten av världens tyngsta klocktillverkare att presentera sina nyheter för 2022. Nyheterna som drar mest intresse varje år kommer dock från Rolex, och i år presenterar de återigen en hel del nysläpp, uppdateringar och annat som redan dragit stor uppmärksamhet. Vi går igenom de viktigaste nyheterna nedan, och om du behöver en introduktion till Rolex innan du tar en titt på nyheterna så finns det att läsa om här på Eqotime av Britta Rossander eller i ljudformat på Eqotime Podcast

Rolex GMT-Master II

Rolex presenterar en GMT-Master II i ett helt nytt utförande under referensen 126720VTNR

Ser ni någonting annorlunda på denna GMT-Master utöver en ny färgkombination på vridringen? Rolex har med sina nya GMT-Master II valt att placera kronan i boettens vänsterkant, likaså datum och förstoring. Rolex fortsätter leverera klockan på sitt klassiska Oysterband som de tidigare gjorde en avstickare ifrån när de under en period kom på ett modernt Super Jubilee.

Vridringen med inlägg svart och grönt tillverkas i Rolex eget framtagna material Cerachrom.  Detta är en speciell keramik som är extra tåligt mot stötar och eventuella repor. Siffrorna i inlägget är pläderade i platina genom en speciell teknik som Rolex kallar för PVD (Physical Vapour Deposition.

Storleksmässigt håller sig Rolex kvar vid en boett på 40mm exklusive kronan. Detta tål att jämföras med moderna Submariner i olika utföranden som 2020 fick en ny storlek på 41mm. Rolex väljer alltså att fortsätta tillverka GMT-Master II i samma storlek som tidigare.

Nya Rolex GMT-Master II har fått referensen 126720VTNR och ni kan läsa om mer än den hos Rolex.


Yacht-Master 42

Rolex presenterar även nya Yacht-Master 42 i gulguld. Versionen på 42mm av Yacht-Master har tidigare funnits tillgänglig i vitguld på Oysterflex-gummi och nu kommer en lite mer iögonfallande version i gulguld. Claspen är tillverkad helt i 18k och även vridringen med ett mattsvart inlägg i Cerachrom.

Yacht-Master serien lanserades 1992, och sedan dess har det tillkommit ett flertal olika släpp i olika utföranden. Modellerna med ädelmetall på Oysterflex är en helt egen del av produktlinjen och finns i storlekar mellan 37-42mm i olika utföranden. Dessa har enbart funnits tillgänglig i olika varianter av guld.

Läs mer om nya Yacht-Master 42 hos Rolex


Datejust 31 Floral Motif

Dammodellen av Datejust presenteras med en helt ny uppdaterad version av urtavlan. Rolex arbetade under 2020 in flera olika nya tavlor i Datejust-modellerna, och nu fortsätter även konceptet till 31mm-modellen.

Rolex Datejust 31

Modellen består likt andra Datejusts av boett och länk i rostfritt stål, men glasringen tillverkad i rolesor-vitguld.

Läs mer om nya Datejust 31 hos Rolex.


Day-Date 40

En av Rolex mest klassiska modeller fortsätter utvecklas årligen, och nu får även en av tungviktarna i produktlinjen ett extra lyft. Day-Date 40 i platina med isblå urtavla och romerska siffror presenteras nu även med Rolex karaktäristiska räfflade glasring.

Tidigare har Day-Date 40 i platina presenterats på den klassiska presidentlänken och med slät glasring. Den nya Day-Date 40 har referensen M228236-0012

Läs mer om nya Day-Date 40 i platina hos Rolex


Air-King

Rolex presenterar även en ny version av Air-King. Den första moderna versionen släpptes 2016, och denna uppdaterade version har fått ett lyft med ny design på kronskydd samt urtavla och bär nya referensen M126900.

Rolex Air-King M126900

Läs mer om nya Air-King hos Rolex.


Vi kommer löpande rapportera om Rolex nyheter framöver.

Bild: Rolex