Nyheter från Seiko: 5 Sports GMT Series

Text: Albin Johansson
Foto: Seiko


Seiko är knappast en tillverkare som behöver en närmare presentation för våra läsare. Men redaktionens bild av Seiko är ett väldigt populärt märke både bland samlare och även personer som köper sina första mekaniska armbandsur. En favorit här på Eqotime med andra ord.

Med ett oväntat släpp så presenterade tillverkaren en helt ny GMT-modell i olika utföranden. Vad vi har framför oss är en sportig GMT till ett pris som är svårmatchat för andra tillverkare i samma segment, och det ser riktigt bra ut!


Tre variationer

Totalt rör det sig om tre modeller i färgerna svart, blått och orange. Klockorna har olika matchande kombinationer mellan tavla och vridring och på de mörkare modellerna en GMT-visare i rött. Designen på urtavla och boett känns igen från Seikos populära SKX-serie och inspirationen kommer uttalat därifrån ett av de mest karakteristiska inslagen är kronplaceringen klockan fyra. Modellen levereras på en stållänk som för tankarna till klassiska jubilee-länkar.


Ett uppgraderat urverk

Klockan drivs av ett 4R34-urverk med 41 timmars gångreserv. Urverket är en uppdaterad version av det som används i Seiko 5 Sports-serien, och har anpassats för att klockan ska kunna visa fler tidszoner på det sättet en GMT bör. En trevlig feature är även att klockan har utsmyckats med en glasbaksida så man kan se in i urverket.

Tekniska specifikationer

Märke: Seiko
Modell: 5 Sports GMT
Referensnummer: SSK001 (svart), SSK003 (blå), SSK005 (orange)

Diameter: 42,5mm
Tjocklek: 13,6mm
Boettmaterial: Rostfritt stål

Urtavla: Svart, Blå, Orange
Vattentäthet: 100m
Armband: Rostfritt stål

Urverk: 4R34
Komplikationer: Datum, GMT
Gångreserv: 41h
Uppvridning: Automatiskt

Pris: 470€ (estimerat)


Modellen känns som en blivande storsäljare, men finns enbart tillgänglig i utvalda butiker runt om i världen med start i Juli.

Priset landar enligt uppgift på ungefär 470€.

Läs mer om klockan hos Seiko.