Watches

Watches

Urbildningsradion

Varje vecka sätter vi oss i studion tillsammans med en spännande gäst och ett nytt ämne att fördjupa sig i. Högt som lågt, allt som rör klockor riskerar att dyker upp i Urbildningsradion.

Watches

    

Ni har väl inte missat Out of Time Magazine #6 ?

Ni har väl inte missat Out of Time Magazine #6? Det senaste numret är sprängfyllt och späckat med härliga artiklar och bilder. I utgåvan hittas bland annat härliga artiklar om klockstaden Geneve, grymma krönikor av Eqotime’s skribenter och fantastiska bilder på både otillgängliga och tillgängliga armbandsur. Vi bjuder också på härlig vintage och en specialare om ett fickur med en riktig historia. Fullspäckat alltså. Om du prenumererar så har du redan fått magasinet i brevlådan. Saknar du prenumeration så beställer du enklast lösnummer och tecknar prenumeration i vår webbshop. Varmt välkommen till Out of Time Magazine!

  

Vintageannonsen, Monica Z väljer Tissot

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag har vi rotat fram den här godbiten ur arkiven. Håll till godo med löftet om att jazzpärlan Monica Zetterlund väljer klockor från Tissot.

    

Kärleksgåvan som aldrig nådde fram. Världens viktigaste klocka?

Marie Antoinettes klocka, ”The Holy Grail of watchmaking” Breguet modell nr 160, är enligt många den viktigaste klocka som någonsin tillverkats av tekniska, estetiska, historiska och inte minst emotionella skäl. Uret som beställdes av Breguet blev inte klart innan den tilltänkta mottagaren halshöggs. Eqotime’s Britta Rossander ger er historien om Marie Antoinettes ur.

  

Vintageannonsen, Breitling!

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag har vi rotat fram den här godbiten med Raquel Welch från Breitling ur arkiven! Håll till godo!

   

När olja ovanför urtavlan blir den närsyntes bästa vän, Ressence Type 3 BBB

Rejält med olja i klockboetten och inte bara några droppar för att verket ska gå smidigt. Det är Belgiska Ressences prisbelönta recept. Ressence Type 3 BBB limited edition – en oljefylld mekanisk klocka som kommer att produceras i limiterad upplaga om 200 exemplar under 2022. Inte ett ur mer eller mindre blir det av denna modell – säger Benoît Minitiens, belgisk industridesigner och grundare av Ressence – that’s it. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en titt på den unika modellen.

    

Hands on: Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up

Det var knappt en vecka sedan som modehuset Louis Vuitton lanserade sin senaste uppkopplade klockmodell Tambour Horizon Light Up. Den blev snabbt en redaktionsfavorit på Eqotime och vi bokade direkt in en riktig fotografering och snabbtest för vår fotograf Staffan Danielsson. Det blev en inspirerad fotosession och snabbtest av en smart klocka som väckte ett bestående ha-begär.

   

Manuell kronograf från Nezumi Studios

Att svenska Nezumi Studios skulle släppa en mekanisk kronografversion av någon sina racingkronografer är för många en efterlängtad nyhet. Nezumis populära och välbyggda kronografklockor har fram tills nu varit bestyckade med mecaquarts-verk från Seiko men nu ger man en förhandstitt på sin Voiture-modell i mekaniskt utförande. Att det dessutom är en manuell kronograf med kvalitetsverk från Schweiziska Selitta gör inte saken sämre. Eqotime har tagit en snabbtitt.

  

Vintageannonsen; Heuer Autavia Viceroy

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Den här gången bjuder vi på en gammal annons för Heuer Autavia Viceroy.

   

Bonhams köper Bukowskis

Att auktionshuset Bonhams köpt Bukowskis meddelandes i veckan. För hur mycket får vi inte veta.  Bukowskis grundades 1870 och betraktas som Nordens ledande auktionshus. Under de senaste 15 åren med familjen Lundin som ägare (de köpte av familjen Gustavsson) har Bukowskis, med hjälp av digitala tjänster, kunnat stärka sin position och internationella närvaro. De har över en miljon unika besökare i månaden och sålde 11 av de 15 dyraste föremålen på den svenska marknaden där rekordförsäljningen av Anders Zorns ”Söndagsmorgon” ingår. Något som blev det bäst betalda svenska konstverket någonsin sålt på auktion. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

   

Mer limiterat från Malm Watches, nu med Team 50

Svenska klocktillverkaren MALM Watches fortsätter att släppa modeller dedikerade till samarbeten med aktörer inom flyget i allmänhet och flygvapen i synnerhet. Senast ut är modellen Dalton Team 50 Chronograph 41. En hyllning till flyguppvisningsgruppen Team 50. En trevlig version av modellen Dalton som bland annat prytts med Team 50’s logotype. Eqotime har tagit en titt på det senaste släppet från MALM.

   

Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus. Galet exklusivt från Vacheron Constantin

Vacheron Constantin har en avdelning dedikerad till bespoke Grand Complication-modeller och tillverkning av klockor som bara görs i ett enda exemplar som heter Les Cabinotier. Benämningen har följt med sedan 1700-talet då urmakarmästare kallades cabinotiers eftersom de arbetade i ateljéer på översta våningarna (på vinden) i Genèves hus. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer om VC’s bespokeklockor.

  

Tredje generationens uppkopplad klocka från Louis Vuitton

Modehuset Louis Vuitton jobbar på med sitt utbud av klockor. Med jämna mellanrum presenterar man riktigt trevliga klockor som håller hög nivå sett till både formgivning och urmakeri. Kollektionen av klockor spänner också från såväl högre urmakeri till mer lättillgängliga armbandsur. Man har också en kollektion med uppkopplade och lite mer smarta klockor som är under kontinuerlig utveckling. Och nu i januari släpper man sin tredje generation uppkopplad klocka. Eqotime gillar både LV och smarta klockor, så vi har självklart tagit en snabbtitt på nya Tambour Horizon Light Up .

  

Bra grejer att samla på

I årets första krönika av Eqotime’s krönikor Hans K Persson dyker vi ner i samlandet och vad man egentligen ska samla på. Fickur, mynt och silver ligger för stunden bra till om vi ska tro Hans. Men hur kommer man igång, vart börjar man och varför är just dessa tre saker något att hålla ögonen på? Och den kanske viktigaste frågan, vad samlar Hans på själv?

  

Omega öppnar 2022 med härlig Speedmaster i guld

Som första nyhet för 2022 presenterar Omega en ny version av sin klassiska Speedmaster. Den nya versionen är en uppdaterad version av Speedmaster Calibre 321 och är helt i 18k Canopus guld komplett med vintageinspirerade detaljer. Inspirationen till klockan har man hämtat från den allra första Speedmastern, CK2915-1 som lanserades 1957. Den nya versionen är en minst sagt värdig hyllning till originalet såhär lagom till 65-årsjubileumet. Eqotime har kastat en blick på nytillskottet.

   

Favoriter från Kaplans klockauktion den 8:e januari

Nytt år och nya auktioner för klockentusiaster och samlare. Årets auktionssäsong med Kaplans klockauktion den 8:e januari. Katalogen är sedvanligt välfylld och bjuder på en hel del mysiga klockor, såväl vintage som nytt. Av de nästan 200 objekten så borde det finnas något för alla. I vanlig ordning har Eqotime bett Kaplans klockansvarige, Georgios Batselas, att välja ut sina fem favoritobjekt ur årets första klockauktion hos Kaplans.

   

Ovanligt lättburna dykare från Seiko i nya färger

För många är Seiko synonymt med stora, robusta, prisvärda dykarur. Men i våras släppte tillverkaren en ny modell i den professionella dykarserien Prospex med en diameter på nätta 38,5 millimeter. I veckan landade den i tre nya färger i svenska butiker. Eqotime’s Seikotok till fotograf, Ola Jacobsen, har testat de soldrivna nyheterna på armen.

  

Vintageannonsen, Patek Philippe Nautilus

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Det brukar alltid vara en frisk fläkt från en svunnen tid. Idag har vi rotat fram den här sportiga godbiten från Patek Philippe ur arkiven. Man hymlar inte att en Nautilus var kostsam redan när det begav sig. Håll till godo.

   

En glad överraskning, Astor+Banks Fortitude Lite

Utbudet av mikrotillverkare växer lavinartat. Och det är inte alltid lätt att sortera ut katterna bland hermelinerna. Men ibland får slumpen hjälpa till och lägga upp godbitar rakt framför näsan på redaktionen. Lite så är det med det amerikanska märket Astor+Banks. En liten tillverkare som är mitt uppe i lanseringen av den riktigt trevliga modellen Fortitude Lite. En clean och snygg sportstålklocka som erbjuds i ett knippe diskreta men ack så härliga färger. Eqotime har tagit en snabbtitt.

   

En titt på IWC Pilot´s Watches

Pilotklockor berör, de är rejäla, de tar för sig samtidigt som de är otroligt klassiska med sin ikoniska design. Med IWC´s pilotklockor är det också extra roligt för klockorna finns i så många olika modeller, material samt urverk. Från en stilren automat till ett urverk med mycket avancerade komplikationer. Det breda sortimentet gör också att klockorna finns i flera prisklasser. Eqotime’s Mia Litström har tagit en titt på det aktuella utbudet av pilotklockor från IWC.

   

VIDEO: Rolex COMEX

Det finns en särskild charm i de där grejerna som är det sista. Ni vet, det där absolut sista producerade exemplaret av något man tycker om. Det behöver inte ens handla om produkter. Det kan vara sista natten med gänget eller sista gången man stänger ytterdörren till huset man ska flytta ifrån. I klockvärlden finns massor av det sista. Det kan vara den sista Enicar-klockan som lämnade fabriken eller den sista Speedy Pro’n som var på månen. Men det kan också handla om de sist tillverkade Rolexklockorna med COMEX på urtavlan. Vi har tagit en rejäl titt på några av de sista Rolex-klockorna med COMEX-logotype som lämnat fabriken. Häng med och ta en titt.

  

Vintageannonsen, dubbelt upp med Vacheron Constantin

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Det brukar alltid vara en frisk fläkt från en svunnen tid. Idag blir det dubbelt så kul eftersom vi har rotat fram två annonser från den anrika tillverkaren Vacheron Constantin. Ett märke som tyvärr inte gör så mycket väsen av sig här i Sverige. Men vi kan åtminstone njuta av två härliga annonser, den ena från 1977 och den andra från 1998. Håll till godo.

  

Det blev självklart rekord för Pateken med den turkosa urtavlan

För den allra första Patek Philippe Nautilus ref. 5711 med Tiffany Blue®-urtavla fick köparen betala ungefär 6,5 miljoner dollar. Ett otroligt högt pris som också gör den till den dyrbaraste klockan såld online alla kategorier. 100 % av intäkterna går till WWF. Vare sig Patek eller Philips tar en cent av priset för egen del. Eqotime’s Britta Rossander rapporterar om slutresultatet.

  

Vintageannonsen, Patek Philippe och Tiffany & Co

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Det brukar alltid vara en frisk fläkt från en svunnen tid. Idag har vi rotat fram den här sportiga godbiten från Patek Philippe och Tiffany & Co ur arkiven. Med tanke på helgens auktion på Phillips så kändes denna annons naturligtvis klockren. Håll till godo.

  

Breguets första armbandsur – kunden är en kvinna!

Den 8 juni 1810 gjorde Caroline Murat, lillasyster till Napoleon I, en ovanlig beställning av Abraham-Louis Breguet i hans urmakeri på Quai de l’Horloge i Paris. Hon var kund sedan fem år tillbaka då hon redan vid 23-års ålder beställt sin första klocka av Breguet. Eqotimes Britta Rossander berättar mer.

  

Krönika: Framgångsrika män och deras klockor

”År 1989 blev jag ombedd av Dagens Industri att gå igenom och kommentera klockorna i företaget Proventus årsredovisning. Den hade tiden som tema och efter det började jag började sporadiskt riva ut bilder från SvD och DI där herrarna uppenbart vill visa sina klockor.” Läs hela Britta Rossanders krönika här!

  

Vintageannonsen, Heuer

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Det brukar alltid vara en frisk fläkt från en svunnen tid! Idag har vi rotat fram den här godbiten från Heuer ur arkiven! Håll till godo!

   

Rolex Day-Date Tridor – tre ädla metaller i en

Rolex modell Day-Date är en modell som för många representerar essensen av distingerad lyx. Åtminstone i klockväg. En av anledningarna är säkerligen att modellen enbart släppts i ädla metaller. Men vad gör man om man inte kan bestämma sig? När man inte vet om det är vitguld eller gulguld man vill känna mot handleden? Man väljer såklart en Day-Date Tridor. Eqotime’s Carl-Philip Strand ger er guiden till lyxklockornas svar på kinderägget.

  

En auktion att bevaka, Patek x Tiffany hos Phillips

En extremt eftertraktad klocka öppnar Philips auktion i morgon (11 december) i New York. Den av många omtalade Patek Philippe Nautilus 5711/1A-018 Tiffany & Co första exemplar kommer att levereras till köparen och 100 % av intäkterna doneras till The Nature Conservancy. Modellen ska tillverkas i totalt 170 exemplar och de resterande 169 klockorna kommer vara tillgängliga i Tiffanys butiker i New York, Beverly Hills och San Francisco som för Patek Philippe-klockor. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

   

El Primero – historien om det legendariska urverket

I början av 1960-talet pågick på flera ställen i världen en tävling. En kronografkonstruktion med automatiskt verk skulle med alla medel tas fram. Och det var underdogen Zenith från Le Locle i Jurabergen som vann och stod där med ett färdigt verk 1965. Eqotime’s Britta Rossander ger er historien om El Primero.

   

Nobeldags-special! 12 Klockor – En Nobel Patek

I det här specialavsnittet av Eqotime Podcast bjuder vi på ett utvalt kapitel ur boken 12 Klockor 12 Historier. Det är inte alla klockor som har varit på månen, vunnit ett Grand Prix eller dykt ner i Marianergraven. Men alla klockor bär på en historia. Och framförallt så bär klockans ägare på sin alldeles egna historia om klockan. Och ofta är det en histora som är värd att berättas. I Tolv klockor, tolv historier har vi samlat 12 fantastiska, roliga och ibland konstiga berättelser om klockor som alla bär på en alldeles egen och spännande historia. Här är det dags för en av skribenterna i boken, Fredrik Berns, att ge oss berättelsen om en nobel Patek.

    

Hands On; Certina DS-1 Powermatic 80

Tillverkaren Certina har en gedigen historia i Sverige. Var och varannan person verkar ha en klocka från Certina hemma. Och många startar sitt klockintresse med en klocka från dem. Eqotime passade på att låna hem två versioner av Certinas senaste släpp för en närmare titt. För oss står det klart att schysst design, funktionalitet och kvalitet inte nödvändigtvis behöver ha en hög prislapp.

  

Vintageannonsen: Longines

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag en riktig godbit från Longines.

   

Omega presenterar uppgraderad och välströsslad Constellation

Omega fortsätter att presentera nyheter. Senast ut är en uppgradering av den klassiska modellen Constellation. Tydligaste förändringen är att klockan växt till 36 mm och i den nya förpackningen presenteras tre nya färgsättningar. Alla försedda med sunburst-dial och diamantströsslad glasring. En trevlig uppgradering tycker vi på Eqotime och vi har självklart tagit en snabbtitt.

   

Voutilainen x Leijona Heritage Collection

Det finska klockvarumärket Leijona grundades redan 1907 och vintageexemplar av klockor med den karaktäristiska loggan med lejonet som bär sköld dyker med jämna mellanrum upp på entusiastforum och auktioner. Men varumärket är still going strong och har släppt vad man kallar för en Heritage Collection i samarbete med den välkände independenturmakaren Kari Voutilainen. Nu i december kompletterar man kollektionen med dykaruret Försti Diver. Eqotime har tagit en titt.

  

Vintageannonsen; klocka värkarna med Heuer

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. Idag har vi rotat fram den här godbiten ur arkiven. Håll till godo med en härlig annons för stoppur från Heuer. Just den här annonsen har en kul twist eftersom den inte alls fokuserar på racing och sport. Istället lyfter den behovet av ett pålitligt stoppur när man som gravid ska klocka värkarna inför förlossning. Det finns verkligen en Heuer för alla.

    

Hands on; Nomos Tangente Neomatik 41 Update

Nomos Glashütte är en tillverkare som Eqotime’s redaktion gillar. I samarbete med Nomos har vi nu både spelat in ett avsnitt av Eqotime Podcast och lånat hem en klocka att utvärdera. Nomos fick fria händer att skicka en modell som de ansåg var viktig för dem. Och vi fick då ett av deras senare släpp skickat till oss: Nomos Tangente 41 Update med referensen 180. Just Tangente är en modell som funnits med i tillverkarens sortiment sedan företagets start i början av 90-talet och är en av Nomos Glashüttes klassiker.

   

Ikepod – udda design, mekaniska verk och tillgängligt pris

Formgivningsgeniet Marc Newson förändrade för alltid designen för armbandsur i slutet av 1990-talet. Hans Ikepod Hemipod med boett om 44 mm i diameter cementerade trenden med stora boetter för armbandsur och Marc kommer för alltid vara förknippad med den. Eqotimes Britta Rossander ger er en guide till Ikepod.

  

Mount Everest och Rolex Explorer – en historia för sig

Historien om Rolex är i många fall kopplad till några av vår tids största äventyrare. Klockorna har varit både på toppen av världen och nere i de djupaste haven. Under generationer har pionjärer varit beroende av deras tillförlitlighet under svåra förhållandena. Rolex val att utveckla klockor för specifika behov har gett oss fantastiska armbandsur. Bland annat Oyster Perpetual, Explorer och Explorer II, Cosmograph Daytona, Submariner och Sea-Dweller. Idag tittar vi lite närmre på hur relationen ser ut mellan Rolex och världens högsta berg, Mount Everest.

  

Strösslad läckerbit från MB&F & Bvlgari – FlyingT Allegra

MB&F och Bvlgari har gjort gemensam sak genom att skapa en klocka som man kan kalla extra dyrbart ögongodis med det bästa juvelerararbetet och det bästa urmakeriet. Resultatet är FlyingT Allegra – en oväntat feminin skapelse. De har låtit sina specialiteter blomma ut i en extraordinär klockmodell som tillverkas i 20 + 20 exemplar, 20 med boett i roséguld och 20 med boett i vitt guld. Det är lite skillnad i valet av stenar för att de olika tonerna på guldet ska matchas på bästa sätt. Denna speciella klocka är en hyllning till kvinnan och t:et i FlyingT, står för Tiffany som är namnet på Max Büssers fru. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

  

Limiterat från Hublot, Big Bang Unico Arturo Fuente Ceramic

Hublot är en tillverkare som gillar att ta ut svängarna. Ofta riktigt ordentligt. Och ibland lite mer modest. Vilken kategori det senaste släppet, Big Bang Unico Arturo Fuente Ceramic, tillhör kan säkert diskuteras. Vad som däremot känns odiskutabelt är att det känns som en riktigt kul klocka. Eqotime har tagit en snabbtitt på Hublot’s senaste specialare.

  

Nytillskott i Omega-familjen, Globemaster Annual Calendar

Omega ligger inte på latsidan. Nu lanserar man nya medlemmar i sin Globemaster-familj. Det är modellen Globemaster Annual Calendar som får tre nya medlemmar i härligt vintriga färger, grönt, burgundy och guld. Alla tre har boetter som mäter in på behagliga 41 mm och piepan-tavlor som tydligt visar släktskapet med den klassiska Constellation-modellen som premiärsläpptes redan 1952. Eqotime har tagit en snabbtitt på de mysiga nytillskotten.

  

Vintageannonsen special med kunglig Aqualandfrossa

Regelbundet väljer redaktionen ut vintageannonser från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. Idag blir det total Citizenfrossa. Citizen Aqualand är ett stenhårt dykarur som bara blir populärare och populärare. Vågar vi använda uttrycket hype? Oavsett så uppmärksammar vi denna otroligt coola modell med inte bara en, utan tre härliga annonser ur arkivet. Vi toppar dessutom med några bonusbilder på vår fotograf Staffan Danielssons senaste nyförvärv. Vi passar också på att visa bilden från den gången när den Svenska Konungen fick ett infall och stolt bar en Aqualand. Kanske för att imponera på Drottning Silvia? Om så var fallet är vi säkra på att det fungerade. Håll till godo.

   

Intervju, Enicarsamlaren och författaren Martijn van der Ven

Som hos så många andra klockälskare så ligger vintageklockor oss varmt om hjärtat här på Eqotime. Ett vintagemärke som vi vurmar lite extra för är Enicar. Eqotime’s Thomas Denke passade på att ta ett snack med författarkollegan Martijn van der Ven. Författare, samlare och en av de mest kunniga om tillverkaren Enicar och vars bok om Enicar självklart också finns i vår webshop.

  

Vintageannonsen, Glycine

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag har vi rotat fram den här godbiten ur arkiven. Håll till godo med en fältrapport från kampen mellan elementen signerad Glycine. Missa inte heller tidigare artiklar och poddavsnitt där vi fördjupar oss i den här redaktionsfavoriten.

   

Lyckad återupplivning av eBay-kadaver. Margarinkungen går loss!

Nu är det dags för Margarinkungens egna hörna här på Eqotime! Den här gången tar han er med på en egensinnig resa om vad man gör man när man hittar ett lik till Jaeger-LeCoultre (JLC) Reverso Classique på eBay? Enligt Margarinkungen så ropar man hem det såklart! Så huka er i bänkarna, nu går Margarinkungen loss…

  

Flygledarklocka från MALM Watches

Svenska Malm Watches fortsätter att leverera specialmodeller till piloter och flygrelaterade yrkesgrupper. Ett koncept där man med speciella tavlor och färgsättningar erbjuder skräddarsydda klockor till exempelvis en avdelning eller grupp inom olika länders flygvapen. Nu släpper man en specialversion av modellen Airwolf UTC GMT i form av en Flygledarklocka.

  

Vintageannonsen, skepp och hoj med en sommardröm från Seiko

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag har vi rotat fram den här godbiten ur arkiven. Håll till godo med ett vykort från Seiko med löften om att det kommer att bli sommar i år också. Trots allt.

   

Tickande juveler med kronan i topp. Vi tar en titt på historien om Rolex

Att en Rolex Daytona är ”the hottest watch that money can buy” är det många som skriver under på. Showstoppern i Everose Gold med diamanter och en kaskad av färgade ädelstenar runt hela boettringen väckte stor uppmärksamhet när den visades 2018. Men det är vare sig den första eller sista Rolexklockan som väckt uppmärksamhet. Idag tar vi en titt på företaget Rolex och vad det är som gjort det till klockbranschens mest mytiska varumärke.

   

Tid för fickur?

Historiskt så är fickuret det kanske mest traditionella sättet att bära med sig sin alldeles egna, personliga, tidmätare. Ända fram till mellankrigstiden så var fickuret fortfarande det mest populära sättet att bära med sig tiden. Och det var egentligen inte förrän framåt 30-talet som skicket att bära armbandsur blev någon form av standard. Övergången från fickur till armbandsur var inte heller spikrak eller supertydlig, länge bars de båda typerna av ur parallellt. Eqotime’s Thomas Denke funderar på om det kanske är dags för fickuret att få en renässans?

  

Vintageannonsen. Exact Time!

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på EqoTime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag en godbit från Exact Time.

   

Historien om The Dirty Dozen

Minns ni filmen The Dirty Dozen från 1967 av Robert Aldrych? Den stjärnspäckade pangrullen där Lee Marvin i rollen som major under WWII får uppdraget att disciplinera upp tolv förhärdade brottslingar till elitsoldater redo att ta sig an ett självmordsuppdrag bakom fiendens linjer. Men för många är det så mycket mer än en gammal film! Eqotime ger er historien om militärursamlarens våta dröm, The Dirty Dozen!

  

HYT Watches går igen!

Dagens sista presslrelease innehöll meddelandet om att det oberoende varumärket HYT Watches återuppstått. KTS (Kairos Technology Switzerland SA) har tagit över rodret för HYT som störtade på grund av att investerarna höll hårt i plånboken när pandemin blev ettfaktum. KTS har förvärvat alla dess tillgångar samt utsett David Cerrato till VD. De säger att övertagandet innebär att en långsiktig utveckling garanteras av ett stabilt schweiziskt företag. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

   

Tre klockor, tre auktioner

Eqotimes redaktion scoutar löpande klockauktionerna på internet. För den tålmodige finns det alltid guldkorn som är värda att kolla in lite extra. Tre klockor, tre auktioner är precis vad det låter som. Vi har kollat igenom tre auktioner och valt ut tre armbandsur som vi tycker är värda att ta en extra titt på. Redaktionen har denna gång hittat tre riktiga godbitar i det aktuella auktionsutbudet hos de mest tongivande svenska auktionshusen.

  

Vintageannonsen, Omega

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. Den här gången har vi vaskat fram en gammal annons för Omega ur vårt digra arkiv av vintageannonser. Kombinationen Cindy Crawford och racing-speedy var helt klart en vinnarkombo 1996.

    

Keepern. Klockan jag aldrig säljer.

I veckans krönika delar Eqotime’s Albin Johansson med sig kring konceptet med klockor man aldrig säljer. Här berättar han om en av sina få, kanske sin enda, verkliga keeper.

   

Klassikern: Rolex Sea-Dweller, ref 16600

Lite vassare är den klassiska submarinern, men tillräckligt diskret för att inte sticka ut för mycket. Så kanske man kan sammanfatta en av Rolex mest uppskattade och lättillgängliga dykare, Sea-Dweller 16600. Referensen tillverkades mellan 1988 och 2009 och är därigenom den mest långlivade Sea-Dwellern. Eqotime’s Ola Jacobsen bjuder här på lite mer fakta om och härliga bilder på en av klockvärldens verkliga klassiker. av

   

Klassiska godbitar och roliga överraskningar i Grand Seikos höstsläpp

När Grand Seiko nyligen visade upp höstens nyheter var det ett ovanligt brett startfält som mötte oss. Kollektionen innehöll det mesta en klockälskare kan önska sig. Från det sportiga till det dressade via GMT-komplikationer och ädelmetaller. Nu när de flesta av höstens nyheter från Grand Seiko nu också letat sig in i butikerna låter vi Eqotime’s seikotokiga fotograf Ola Jacobsen välja ut sina godbitar.

  

Vintageannonsen, Breitling

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på EqoTime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid!

   

Rolex Datejust – en snabbguide

En av Rolex mest kända modeller är tveklöst den klassiska Rolex Datejust. Standardutförandet med en boett på 36 mm och jubilee-länk som ofta går i guld och stål är en av de enklare klockorna att känna igen på håll. Och också en av klockvärldens verkliga ikoner. Att Rolex Datejust fyllde 75 år förra året gör den dessutom väl värd att titta på lite närmre. Eqotime’s Albin Johansson ger er här en snabbguide till Rolex Datejust.

   

Cartier Santos! Stilstudie av en verklig ikon

Cartier har utvecklats till ett varumärke som blivit något av en personlig favorit hos många entusiaster och samlare. Både vad gäller deras klockor och deras fantastiska smycken. Men idag har vi klockorna i fokus. Eqotime’s Aleksandar Mladenovic tar en djupare titt på den modell som vi anser vara en av Cartiers mest klassiska. Låt oss dyka lite djupare ner i historien bakom Cartiers ikoniska modell; Santos.

   

REM-straps, ny butik med kul take på klockarmband

Utbudet av klockarmband är enormt. Och det är gott om onlinebutiker som säljer klockarmband i alla tänkbara kvalitets- och prisnivåer. En notering i marginalen är att utbudet i många svenska butiker är ganska snarlikt, om än bra. Därför kändes det extra kul i förra veckan när den nyöppnade webshoppen REM Strap lanserades. En butik med fokus på svenskproducerade klockarmband och med en alldeles egen take på utformningen av klockarmbanden. Eqotime har tagit en snabbtitt.

  

Limiterat guldigt från Girard-Perregaux. GP Laureato Absolute Gold Fever

Girard-Perregaux modell Laureato släpptes redan 1975 och uppdaterades 2019 med tre modeller som man kallade Laureato Absolute. Nu släpper man en limiterad version av Laureato som Eqotime blev lite spontant höstförälskade i. En 44 mm kronograf i titan med pvd-coating och detaljer i guld känns spontant som det perfekta höstmyset. Dessutom limiterad. Vi har tagit en snabbtitt på den senaste versionen av GP Laureato.

    

Tudor Pelagos FXD – några första intryck

Som Eqotime rapporterade om tidigare i veckan så kom Tudor med en härlig lansering i form av Pelagos FXD. En militärt inspirerad historia i titan med härliga features som fasta bandfästen, snowflakevisare och läckert blå färg. När Nymans Ur 1881 hörde av sig till vår fotograf Daniel Staaf och frågade om han vill komma ner till butiken för att testa och fotografera ett av de absolut första exemplaren av Tudors nytillskott var svaret givet. Resultatet blev ett snabbtest och liten bildkavalkad.

  

Baselworld inställt, igen

För vilken gång i ordningen vet vi inte men Baselworlds arrangörer har beslutat att de behöver mer tid för lanseringen av det nya konceptet (som de ännu inte formulerat, reds anm). Baselworld våren 2022 kommer därför inte genomföras. Idag kom pressmeddelandet som förklarar varför. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

  

Klockvaliten hos Kaplans, bildkavalkad och utvalda favoriter

Den 13/11 är det återigen dags för Klockkvaliten hos Kaplans Auktioner. Katalogen, som plockats ihop under ledning av Kaplans klockansvarige Georgios Batselas innehåller nära 100 olika objekt håller en hög nivå där nyare modeller samsas om utrymmet med riktigt bra vintage. Här finns något för de flesta, från Rolex, FP Journe och Patek till Seiko, Zenith och Hamilton. Tillsammans med vår fotograf Ola Jacobsen har Eqotime varit på plats för en förhandstitt och fotografering av våra favoritobjekt i katalogen. Missa inte heller senaste avsnittet av Eqotime Podcast där vi tillsammans med Georgios Batselas väljer ut och pratar om våra favoriter.

  

Nytt från Tudor – Pelagos FXD

Att det regelbundet kommer nya varianter av Tudors storsäljare Black Bay har blivit lite av en tradition. En trevlig tradition tycker redaktionen på Eqotime då flera av varianterna har varit riktiga fullträffar. Vi har dock inte varit lika bortskämda med nya varianter av Tudor Pelagos. Men nu är det dags. Nu släpper man Tudor Pelagos FXD som också innebär att man återupplivar samarbetet med dykarna inom den Franska marinen. Låt oss ta en snabbtitt på den nya modellen.

   

Säker klockförvaring hos Svensk Värdeförvaring

Säkerhet för samlare av armbandsur är högaktuellt. Och ju större samlingen är desto viktigare blir det med säker förvaring. Historiskt har förvaring i bankfack varit den enkla standardlösningen. Men bankernas digitalisering och det minskade antalet bankkontor har medfört att det klassiska bankfacket har börjat avvecklas i en allt raskare takt. För klockentusiaster innebär det att ett säkert sätt att förvara sina klockor utanför hemmet har försvunnit. Men nu börjar alternativen att dyka upp. Eqotime har träffat Svensk Värdeförvaring som erbjuder trygg förvaring av värdesaker i lyxiga och säkra lokaler.

  

Vintageannonsen, Omega Speedmaster

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. Den här gången har vi vaskat fram en gammal annons för Omega Speedmaster ur vårt digra arkiv av vintageannonser. Vi gillar att den flirtar med racing snarare än månen. För det är ju så att Omega Speedmaster faktiskt är en klocka som utvecklades med just motorsportare som tänka användare. Att målgruppen några år senare blev astronauter är en helt annan historia. En charmig annons är det alldeles oavsett.

   

Allemano watches – Italienskt stål med industriella rötter

Det är inte jätteofta vi stöter på Italienska tillverkare av armbandsur. Det är inte heller ofta vi stöter på tillverkare som gör sin egen grej på ett nytänkande och intressant sätt. Italienska Allemano sticker ut med sin kollektion vilket vi på Eqotime fick upp ögonen för. Och i ett samarbete med tillverkaren fick vi låna hem en av deras tyngre modeller direkt från fabriken i Turin. Häng med när vi tar en närmare titt på Allemano och deras historia!

    

Nytt i webbshoppen. Eqotime by Sibirien

Vi utökar utbudet i webbshoppen med Eqotime by Sibirien. Den första produkten är den ultimata accessoaren för klocknördar. En läcker nyckelring med verktyg för bandbyte. Eqotime by Sibirien är ett exklusivt och limiterat samarbete med Sibirien Stockholm där vi har tagit fram en kanonsnygg nyckelring i svart laxläder. Nyckelringen har en praktisk ficka för ett litet verktyg för bandbyte som naturligtvis ingår. Det här är den perfekta presenten till klocknörden med stil och går bara att köpa hos oss på Eqotime.

  

Rekord-Omega hos Phillips

Det var en nära nog perfekt Omega Speedmaster från 1957 som såldes till rekordpris hos auktionshuset Phillips. Den mycket ovanliga modellen tillverkades bara mellan 1957 och 1959 och klubbades till det smått fantastiska världsrekordpriset CHF 3,115,500 vilket är nästan 30 miljoner svenska kronor. Men vad var det för modell som såldes? Eqotime har tagit en titt. 

  

Selhor Watches – affordable med fransk tvist

Varför inte lite franskt? På Eqotime vurmar vi lite extra frö franska klockor och vi har tidigare skrivit om allt från Bell & Ross till ZRC. Ett franskt märke som pånyttfötts är Selhor Watches. Ett märke som hängt med sedan 1947 men som försvann helt och lite otippat har en liten följarskara av samlare i Sverige. Eqotime kunde såklart inte hålla sig från att ta en titt på vad som är på gång när vi fick reda på att märket väckts till liv igen av några franska entusiaster.

    

#5: Nytt nummer av Out of Time Magazine.

Äntligen! Idag börjar senaste utgåvan av Out of Time Magazine att landa i prenumeranternas brevlådor. Det är ett kanonnummer som vi hoppas att alla kommer att tycka om lika mycket som vi gillar det. Härliga artiklar och intervjuer av bland annat Britta Rossander, Ola Jacobsen, Amalia Stöckel och Nick Rice. Självklart med massor av härliga bilder. Om du inte redan är prenumerant så går du utan att passera gå till vår webbshop och tecknar en prenumeration. Där kan du också köpa tidigare utgåvor och kanske slå till på en bok eller två. Orkar du inte vänta så beger du dig till närmsta välsorterade urbutik och fiskar upp ett exemplar av magasinet. Härlig läsning utlovas!

   

Panthère de Cartier, en återupplivad succé

Panthère de Cartier lanserades ursprungligen 1983 och har fått sitt namn från Jeanne Toussaint. Jeanne var en kvinna med smeknamnet Pantern som var Louis-François Cartiers högra hand och designchef mellan 1933 och 1970. Dessutom var hon hans älskarinna. Toussaints smeknamn ska ha passat ungkarlslivsstilen. Och som person präglades hon av stort oberoende och elegans. Eqotime’s Britta Rossander har tittat närmare på  historien bakom Panthère de Cartier.

  

Prisvärt franskt med Schweizisk kvalitet – Michel Herbelin

En av de roligaste aspekterna av att vara klockintresserad är möjligheterna till nya upptäckter. I dagens utbud av armbandsur finns en fantastisk bredd av tillverkare och stilar som gör det möjligt att stilla nyfikenheten hos de flesta. Ett klockland som, åtminstone här i Sverige, flyger lite under radar är Frankrike. Här finns den lite mer affordable tillverkaren Michel Herbelin som är värd att titta lite extra på. En prisvärd fransos med Scweizisk kvalitet. Eqotime har tillsammans med Herbelins svenska återförsäljare Magnussons Ur valt ut tre favoriter.

   

Important Timepieces, höjdpunkter från förhandsvisningen hos Bukowskis

I veckan har Bukowskis bjudit in till förhandsvisningar av klockorna i katalogen till deras kommande Important Timepieces den 2/11. Klockorna i katalogen håller en hög nivå som kompletterades med en trevlig förhandsvisning med dryck, tilltugg och trevligt klockmingel. En trevlig detalj var möjligheten att på plats ta en förhandstitt på utbudet i auktionen Contemporary Art & Design. Eqotime var givetvis på plats och tittade närmare på klockorna i katalogen.

  

Meistersinger i samarbete med WWF

Den tyska tillverkaren Meistersinger presenterar ett nytt samarbete med WWF (Worldwide Fund for Nature). Samarbetet består av en klocka där 200 euro per sålt objekt oavkortat går till WWF. Modellens urtavla pryds av ett jordklot menat för perspektiv på hållbar utveckling för Jorden. Klockan baseras på modellen Perigraph och Eqotime har självklart tagit en titt.

  

Härligt OS-krisp från Omega, Seamaster Aqua Terra Beijing 2022

När det vankas OS så vankas det specialmodeller från Omega. En fin tradition som Omega förvaltat länge och väl i egenskap av Official Timekeeper för de Olympiska spelen. Inför OS i Beijing som startar den 4:e februari så släpper man en skönt isig variant av Seamaster Aqua Terra. Snygg, vinterkrispig och bärbar. Eqotime har tagit en snabbtitt på Seamaster Aqua Terra Beijing 2022

  

Vintageannonsen, Viking

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. Den här gången har vi vaskat fram en gammal annons för Viking ur vårt digra arkiv av vintageannonser. Vi gillar den. För det är ju så att om man köper ett ur från Viking så vet man vad man får. Är det någon läsare som har ett Viking-ur i samlingen får ni gärna skicka en bild. Ett härligt märke som vi gärna ser mer av.

   

Äntligen kan vi köpa The Grand Seiko U.S.-Market Seasons Collection hos svensk AD

I samband med förra veckans Grand Seiko-event i Stockholm fick Eqotime möjlighet att klämma, känna och fotografera Grand Seikos nyheter hos Klockmaster Globen. Först ut är ”Seasons”-kollektionen. De fyra klockorna släpptes exklusivt för den nordamerikanska marknaden 2019, men görs nu tillgänglig i hela världen. Eqotime’s Ola Jacobsen ger er hela storyn.

   

Så kan din klocka rädda dig undan apokalypsen

Har du sett dina klockor som lyxkonsumtion? Då är det dags att tänka om. Med rätt kunskap kan den föra dig i säkerhet när du fullständig har tappat orienteringen. Eqotime’s Ola Jacobsen berättar hur.

    

Grand Seiko på turné, event i Stockholm

Eventen och visningarna har kommit igång på allvar. Tidigare i veckan var det Grand Seiko som tillsammans med Klockmaster Globen anordnade ett välbesökt och trevligt event i Stockholm. På plats fanns representanter från Optura som visade upp de senaste nyheterna från Grand Seiko och Credor. Allt inramat av Japanskt tema när klockorna visades upp för inbjudna gäster. Trevligt, välarrangerat och välbesökt, Och riktigt härliga klockor. Eqotime var självklart på plats. I väntan på en mer ingående betraktelse kring de olika nyheterna så bjuder vi på en bildkavalkad från eventet.

  

Vintageannonsen, Seiko UC-2000

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. Idag har vi rotat fram den här godbiten från Seiko ur arkiven. En del av får kanske lite vibbar från barn och ungdomsåren av den. En annons som minst sagt andas teknikoptimism. Oavsett kan vi konstatera att Seikos UC2000-serie är hur cool som helst. Det är inte bara en klocka, det är ett Wrist Information System. Och vi älskar det!

    

Cyrus Genève fyller tio år och jubilerar med fantastisk tourbillion

Cyrus Genève grundades 2010 och fyllde därför 10 år förra året. Men på grund av den globala pandemin kunde de inte fira då. Istället gör de det nu, ett år senare. Och det med besked. Jubileumsklockan Klepcys Vertical Skeleton Tourbillon Saphire är designad av urmakaren Jean-François Mojon som är grundare och den kreativa kraften bakom märket. Tio exemplar har tillverkats och den processen var lite kinkig eftersom man valt att göra boetten i safirglas. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer om Cyrus jubileumsklocka.

    

Klockor, konst & vintage

Suget efter arrangemang där folk kan mötas och umgås är enormt efter de långa hemmasittningarna under pandemin. Och nu är äntligen event och arrangemang tillbaka. Helgen den 16-17:e oktober premiärarrangerades eventet Klockor, konst & vintage på Galleri Panncentralen i Gustavsberg strax utanför Stockholm. Bakom arrangemanget stod Camilla Eltell Form tillsammans med WOFS Watches, Gustavsbergs Auktionskammare, @axengardwatches och Eqotime Group. Energin under helgen levererades i form av nybryggt finkaffe från Kersh Kafferosteri. Det hela blev ett riktigt trevligt och avslappnat event i härlig gallerimiljö i den gamla panncentralen.

    

Nymans Ur firar 170 år, bildkavalkad

Anrika Nymans Ur i Stockholm firade i veckan sitt 170-årsjubileum med födelsedagsfirande på Grand Hotel. Det hela var en väloljad tillställning med en rolig historisk utställning och klockor från bland annat Rolex och Tudor. Extra roligt var också det stora fokus som lagts på service och urmakeri. En riktigt trevlig tillställning och självklart var Eqotime’s Ola Jacobsen på plats och vi bjuder här på en bildkavalkad för alla er som inte hade möjlighet att närvara personligen.

  

Svenska Tidlös i designsamarbete med Patrick Freiburghaus

Svenska Tidlös fortsätter att utveckla sin kollektion av armbandsur och inleder ett designsamarbete med Patrick Freiburghaus som bland annat jobbat med lyxvarumärket Jacob & Co där han bland annat jobbat med den spektakulära klockserien Astronomia. Freiburghaus har över 20års branscherfarenhet av att designa lyxprodukter. På hans CV hittas inte bara klockor utan också smycken och exklusiva pennor. Och nu inleder han alltså ett designsamarbete med Tidlös Watches.

  

Vintageannonsen. Nintendo!

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag har vi rotat fram den här godbiten från Nintendo ur arkiven. Retro men ändå högaktuellt med tanke på några av de senare släppen från Casio. Håll till godo.

   

Spännande varumärken i mysig miljö

I veckan var delar av redaktionen inbjudna att ta en närmare titt på några klockvarumärken som som fått ny representation i Sverige i form av Precious Time. Under en mysig oktoberkväll på anrika Nobis Hotel fick Eqotime’s Thomas Denke i sällskap med Ola Jacobsen möjlighet att ta en närmare titt på klockor från bland annat Armand Nicolet, Cyrus Watches, Tonino Lamborghini, Edox och Ikepod.

    

Damursspecial hos Kaplans den 16:e oktober, vi har kikat på favoriterna

Den 16:e oktober är det återigen dags för klockauktion hos Kaplans Auktioner. Denna gång är det en specialauktion med damur och vi har bett klockansvarige hos Kaplans, Georgios Batselas, att för Eqotime’s räkning välja ut sina personliga favoriter ur auktionskatalogen. I katalogen hittar vi ett 70-tal objekt från flera olika tillverkare. Bredden är stor och det finns en hel del kul klockor för de flesta smaker. Vare sig man är ute efter vintage eller nyare armbandsur. För besökarna på Eqotime har Kaplans klockansvarige, Georgios Batselas, traditionsenligt valt ut fem favoriter ur katalogen.

   

Diamantbeströdd nyhet från Audemars Piguet

Nu presenterar Audemars Piguet ännu en läckerbit för damhandleder. En riktig karamell med automatverk i boetten, ädelstenar på boettring och denna gång även på bandfästena. Audemars Piguets Royal Oak, klockan som revolutionerade synen på sportklockor, lanseras nu i ny elegant förpackning. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en titt.

   

MB&F’s nyhet The Orb hos Cars and Watches for Ladies

MB&F skapar otroligt häftiga klockor som är konstverk. Det är imponerade hur det verkligen från början har gått sin egen väg och skapar klockor med en sådan fantasi och lekfullhet som gör dem så enastående. Under Geneva Watch Days presenterade MB&F sin nyhet The Orb som är ytterligare en skapelse tillsammans med L´Epée 1839. Hos våra vänner på youtubekanalen Cars and Watches for Ladies kan ni se en video från när Britta Rossander och Mia Litström träffar MB&F och tittar på nya Orb i både svart och vitt.

  

Vintageannonsen: Vad är din klocka värd imorgon?

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Här en härlig annons för Rolex från 1978 på temat värdebeständighet. Vi kan nog lugnt konstatera att just värdet inte är något som är ett bekymmer när det kommer till Rolex. Åtminstone inte med dagens prisbild. Även denna vecka är annonsen ett läsarbidrag. Denna gång från Out of Time-läsaren Andreas M.

   

Cartier Tank. En stilstudie.

Cartier är så mycket mer än Santos. Idag dyker Aleksandar Mladenovic djupare ner i historien runt en annan ikon. Det är dags att presentera Eqotime’s guide till Cartiers modell Tank.

    

Nytt från Moser & Cie – Heritage Dual Time

Moser & Cie är en av redaktionens favorittillverkare. Inte för att de alltid är så lättillgängliga, vare sig sett till pris eller antal klockor på marknaden. De är en favorit för att vi tycker att de skapar fantastiska klockor. Vi tycker också att det finns en kreativitet i företaget som bidrar till att vitalisera en annars ganska stel klockbransch. Att de dessutom tillverkat klockor av ost gör naturligtvis sitt till den allmänna uppskattningen. Nu presenterar man sitt senaste släpp, Heritage Dual Time. En klocka som vi tycker är riktigt läcker med dubbla tidszoner och härligt höströd fumé-tavla.

  

Vintageannonsen. Rolex! Är vi överens?

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Här en härlig annons för Rolex från 1978. Även denna vecka är annonsen ett läsarbidrag. Denna gång från Out of Time-läsaren Andreas M.

   

Färgglada nyckelpigor från Blancpain

Idag (5 oktober) lanserar Blancpain den nya linjen Colors inom serien Ladybird (nyckelpiga på svenska) till Betty Fiechter minne. De vackra damklockorna var, när de ursprungligen kom 1956, en symbol för kvinnlig frigörelse spetsat med en stor portion elegans. I boetterna satt världens då minsta runda verk. Och uren var ett resultat av ett fruktbart samarbete mellan Betty Fiechter och hennes syskonbarn Jean-Jacques Fiechter som precis börjat inom företaget. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en titt på de färgglada nyckelpigorna från Blancpain.

  

Vintageannonsen: Longines!

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag en godbit från Longines. Den här härliga annonsen från 1945 kommer direkt från Longines själva. Stort tack!

  

Marin – ny modell från svenska Tidlös Watches

Kirunabaserade klockföretaget Tidlös Watches fortsätter att hårdsatsa. Nu släpper man en helt ny modell med namnet Marin. I samband med att nya modellen släpps introducerar man också två nya återförsäljare i Stockholm. För den som vill klämma och känna på den nya modellen går det nu att köpa klockorna hos Klockmaster Globen och Klockmaster Fältöversten i STockholm. Tidlös Marin är en vidareutveckling av den tidigare bästsäljaren med samma namn och har inte bara bestyckats med en hjortonformad krona. Den kommer dessutom i ett antal olika variationer. Eqotime har självklart tagit en titt.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0