Svenska armband i stål, ett trendsmycke för män i hela världen

Text: Britta Rossander


Svenska armband i stål har blivit trendsmycken för män över hela världen. So Sweden är ett av de varumärken som varit med att sätta trenden. Eqotime’s Britta Rossander har träffat Malin Andrén. En av grundarna till So Sweden, som med en nick åt det svenska arvet har lyckats göra armband med en kombination av svensk streetstyle och svensk minimalism. De är prisvärda, känns lyxiga och är framförallt tillgängliga.So Sweden grundades 2016 av Monica och Malin Andrén – mor och dotter. Malins bakgrund är sälj- och marknadsföring inom kommersiell konst i USA. Monica har varit produkt- och pr-chef för Oriflame, samt drivit smyckesmärket Star of Scandinavia i många år. 

De ville tillsammans satsa på att tillverkning av armband i egen design med färg för män. Ganska snart efter lanseringen utvecklades det till att bli ett internationellt varumärke med fokus på moderna armband för män. Armband som säljs inte bara hos urmakare i Sverigen utan också på 5-stjärniga hotell runt om i världen. Sortimentet har utvecklats med premium- och limited edition-kollektioner. Fokus har legat på hantverk, äkthet och funktion. Något som gjort att dessa armband är omtyckta och på kort tid har blivit samtida klassiker för stadsmänniskan. 

– Våra produkter är tillverkade av äkta läder och rostfritt stål. Det gör dem hållbara och vi vill att armbanden ska kunna bäras jämt och ständigt, säger Malin.Hur är det att arbeta mor och dotter ihop?

– Att få arbeta tillsammans är en fantastisk möjlighet. Vi känner varandra och vi vet exakt våra styrkor och svagheter och kan pusha varandra framåt i det. Vi är varandras bollplank med ett 100% engagemang i allt och. Styrkan för oss är att vi är lika men ändå olika. Vi driver med automatik olika saker. Jag driver varumärkesbyggandet och de strategiska besluten och bygger själva plattformen för bolaget. Monica ansvarar för de administrativa frågorna och för mer ”hands on” frågor som dagligen uppstår. Hon är mer en problemlösare, säger Malin 


Modigare män

Känns det som att män anammat att bära armband – har suget ökat?

– Ja intresset för armband har ökat markant de sista åren. Ju fler desto trendigare. Män i alla åldrar och oavsett karriär, det spelar ingen roll, armband sitter numera på var mans arm. Klockan har ju länge varit mannens enda accessoar. Så det är otroligt roligt att se att fler män vågar matcha upp sin outfit med andra accessoarer. En stildetalj som jag verkligen tror är här för att stanna. Är det någon typ an armband som är extra populärt?

– Armband i olika färger blir allt mer populärt. Vi ligger med So Sweden i framkant med både färger och design som passar trenden. Vi arbetar starkt med våra färger. Vår design är framtagen för att passa lika bra på kontoret som till fest. Tidlöst, funktionellt och sofistikerat. Vi tycker det är fantastiskt att se män som börjar med det mörkbruna. Men som efterhand toppar upp kollektionen med ett mer färgstarkt alternativ. Vårt orange armband tillhör vår bestseller i Sverige. Tittar vi bland annat på den amerikanska marknaden så toppar vårt röda armband försäljningen. Det är kul att män vågar ta ut svängarna med färg lite mer nu än för bara några år sedan. 

So Swedens armband hittas bland annat hos utvalda hotell och i So Swedens webbshop.


Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0