Pimpa dina sneakers

Text: Britta Rossander


Smycke- och skodesignern Alexandra Carlsen står bakom varumärket Knot som vill uppvigla till att vi ska dekorera våra skor, såväl de nya som de som redan finns i garderoben. – Pimpa dina sneakers, det är coolt att använda de gamla, säger Alexandra Carlsen. Eqotimes Britta Rossander har tagit en titt på en av vinterns hetaste sneakerstrender.

Alexandra Carlsen som är utbildad i New York på Parsons The New School of Design med kandidatexamen i integrerad design för skor och smycken bor och arbetar för närvarande i Stockholm. Efter examen på Parsons fick hon jobb som designer för Marc Jacobs. Där skapade hon tillsammans med sitt team de skor som företaget använde på catwalken under modeveckornas stora visningar.  


Alexandra Carlsen, Knot

Efter flytten tillbaka Stockholm föddes idén om att kunna kombinera skodesign med dito för smycken. Hon kom fram till att det skulle kunna funka vilket ledde fram till att Alexandra startade företaget Knot.

– Eftersom jag använder sneakers varje dag så tyckte jag att det saknades något som gör dem mer personliga. Jag älskar ju att leka med outfits och mina skor är självklart en stor del av det. Jag ville skaffa ett sätt att ändra utseendet för det jag har på fötterna utan att för den delen behöva köpa nytt. Utifrån detta föddes idén om tillverka riktigt fina skosnören i olika färger och att kunna göra snörningen mer personlig med smycken i äkta silver, med eller utan guldplätering, säger Alexandra.Produkterna är inte begränsade till att bara passa skor. De kan förstås användas som traditionella hängen eller berlocker på kedjor eller örhängen och skosnörena kan användas som halsband och armband – hela eller delar av dem.

Jag älskar att blanda gammalt och nytt och tycker det är ballt att fortsätta använda gamla sneakers och kängor så länge det går. Men de kan ju behöva lite upprustning i forma av fräscha snören och några läckra smycken påträdda där det ser som snyggast ut, säger Alexandra Carlsen som tycker det är viktigt att uppmuntra folk till att tänka lite utanför boxenKollektionen hittas hos Knot Stockholm som levererar över hela världen.Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0