Julklappstips: Snygg i håret till jul med Kerastase Chronologiste

Text: Britta Rossander


Det braskar mot jul och det vankas inköp av julklappar. Eqotime’s redaktion har självklart massor av tips och idéer på trevliga julklappar åt både dig själv eller någon du gillar. Först ut att dela med sig av sitt julklappstips är Britta Rossander som vet hur du eller någon du tycker om håller håret snyggt i jul.

Ett av mina favoritmärken för håret är Kerastase och nu har de uppgraderat en av serierna. Det handlar om förtvätt, rengöring, behandlande mask, värmeskydd och närande olja. Perfekt julklapp till den som vill hålla håret i toppskick!Chronologiste passar perfekt för en hårbotten som är torr, känslig och ospänstig med ett hår som är matt, skört och fint (tunna men många hårstrån). Och jag fick nyligen en presentation av serien. Presentationen gjordes av Maria Barre, frisör och utbildare på L’Oréal som själv är ett gott exempel på hur fylligt och fräscht långt hår kan se ut.

Den nya serien består av ett flertal olika produkter:

Förtvätt – tar bort hudflagor och rensar porerna – ska användas lite då och då beroende på behov. Använder man mycket stylingprodukter kan de vara lite svåra att få bort med vanlig schampo

Shampoo – används som vanligt

Mask – ska användas lite då och då för extra vård och glans

Värmeskydd – ska användas före mat tar till värmeredskap

Olja – närande Produkterna passar alla hårtyper och de aktiva ingredienserna är framför allt E-vitamin, bra mot UV strålning mm, hualuronsyra som funkar som lite fyllnad för hårstråna och återfuktar dem. Abyssine, en molekyl ingår också i formulan, den kommer från de djupa haven och smeker hårstråna så de får en fin finish.


Värt att testa

Efter att ha testat kan jag säga att de funkar. Jag fick i och för sig inget svall men det har nog att göra med att utgångshåret är ganska dåligt, lite som swinto… Men det blev mycket bättre. Och det doftar gott om av aromer som pion, cederträ och magnolia efter behandling. Det kan låta lite feminint men det är det absolut inte, jag tycker att dessa produkter passar lika bra för damer som för herrar. Särskilt de med långa tunna hästsvansar där håret skulle behöva lite extra vård – kanske något för de med frisyr á la Ranelid. Förpackningarna är ju dessutom svarta med guld så de passar i vilken mans badrum som helst. En perfekt julklapp oavsett kön alltså!

Självklart finns även en salongsbehandling med extra allt som kan funka som en start på ett nytt liv för håret.

Produkterna kan kanske uppfattas som lite dyra – men de är mycket effekt i dropparna så håller man dem undan från resten av familjen räcker de rätt länge.Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0