Gintrilogi från det vilda, mystiska och förtrollande Sverige


Svenska BrandStar Alliance jobbar hårt med att lansera nya dryckesprodukter i det segment som brukar beskrivas som ultra-premium. I dagarna släpper man med sin första lansering i form av en trilogi med olika sorters gin där målsättningen har varit att skapa en av världens finaste och mest välsmakande serier gin. Allt med särpräglad karaktär utan att frångå den genuina ginkaraktären. Initialt släpper man tre produkter, som tillsammans bildar en trilogi laddad med vad de beskriver som hantverksmässig exklusivitet och smakfull elegans. 

Gävlebaserade BrandStar Alliance arbetar med utveckling av karakteristiska, exklusiva och nischade livsstilsvarumärken med fokus på goda och genuina dryckesupplevelser. Deras nya lansering av GIN-trilogin är ett resultat av ett nära samarbete mellan några av Sveriges allra mest erfarna yrkesutövare. Vi drivs av de genuina smakerna och det autentiska artisteriet. Med utgångspunkt från vår historia och kärlek till det småskaliga hantverket vill vi nyfiket och utforskande bidra till dryckestraditionen med produkter som ska kunna tilltala såväl livsnjutare som finsmakare, berättar Steven Kautzky Andersson som grundat BrandStar tillsammans med Catherine Engelbrekt. Tillsammans har de tagit fram den nya GIN-trilogin i samarbete med Solveig Sommarström. En av Europas främsta och mest välrenommerade master blender och kemist, vatten- och aromaexpert. Solveig är också ledamot i Spritakademien och har närmare 40 års branscherfarenhet från flertalet ledande varumärken. 


Steven Kautzky Andersson & Catherine Engelbrekt

Höga krav

Aromen hos olika växter har olika potential. Det är viktigt att hitta balansen så att alla kommer fram i sin fulla potential. Det är en utmaning och många försök krävs. Jag använder min näsa och min intuition som kommer från många års träning. GIN-trilogin är kraftfull och jag har valt växter från den svenska naturen, förstärkta med kryddor som varit en stor inspirationskälla under arbetet, fortsätter Solveig Sommarström

– Vi har högt ställda krav på såväl ingredienser som konceptualisering. Det har fått ta sin tid att utveckla våra idag tio olika produkter som alla bär på sin egen berättelse. Vi är ödmjukt stolta över att nu kunna presentera våra tre första drycker, vår GIN-trilogi där de olika sorterna fått namnen ENASTÅENDE, STJÄRNKLAR och FULLMÅNE, berättar Catherine Engelbrekt.

Med särskilt utvalda ingredienser har GIN-trilogin utvecklats och de olika karakteristiska recepten har säkerställts av Solveig Sommarström. Destilleringen har skett i samarbete med brännerimästaren Jonas Larsson vid Tevsjö Mill & Distillery.

GIN-trilogin har redan uppmärksammats. Enligt Michel Jamais, mest känd för sina böcker om vin, spritdrycker och mat men också internationellt efterfrågad föreläsare, pedagog och sommelier är det här; ”En härlig trilogi gin där det klassiska möter nytänkande. Här finns en tydlig doft av enbär som backas upp på ett fint sätt av andra växter. Både fruktiga och kryddiga. Alla tre har en mycket fin struktur och utsökt fruktighet och är tacksamt befriade från sötma.”


De tre varianterna


Nr 1. ENASTÅENDE (beställningsnummer på Systembolaget: 5121302)- havtorn- fläder.
Nr 2. STJÄRNKLAR (beställningsnummer på Systembolaget: 5121402)- blåbär- blodrot- rönnbär- angelikarot
Nr 3. SUPERMÅNE (beställningsnummer på Systembolaget: 5122502)- sprängticka (chaga)- pepparrot- svartpeppar- ingefära

Lansering sker nu sommar 2021 i Sverige till en början via Systembolagets beställningssortiment. Första upplagan är numrerade och består av 400 st av Enastående, 300 st av Stjärnklar och 300 st av Fullmåne. Pris för en butelj på systembolaget är 699 kr/st.


Observera att alla alkoholhaltiga drycker ska avnjutas med måtta, omsorg och omtanke för hälsa.


Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0