Fyra trådlösa högtalare som gör det lättare att vara hemma

Text & foto: Ola Jacobsen


Sitter du också hemma hela dagarna? Eqotime’s Ola Jacobsen har letat upp fyra bra högtalare som genom att fylla hemmet med trådlöst ljud kan göra både hemarbetsdagen och den stundande hemestern lite lättare att utstå.


Harman Kardon Citation One

Harman Kardons Sonos One-dödare har ett märkligt välbalanserat och fylligt med omfångsrik bas för en så pass liten högtalare. Högtalaren kopplas upp med wifi eller bluetooth och styrs med app eller rösten via Google Assistant. Högtalarens enda svaghet är avsaknaden av fysiska ingångar för den som vill jobba trådat.

Harman Kardon Citation One

Storlek: 140 x 188 x 140 mm

Vikt: 2,0 kg

Färg: Blå, grå, svart

Pris: 2 000 kr


Audio Pro Addon C5

Svenska Audio Pro har lyckats med konststycket att bygga en högtalare som både är snygg och full av lättillgängliga funktioner.

Ljudet är neutralt och fylligt, basen djup men balanserad. Högtalaren styrs via wifi med Audiopros egen app, Spotify Connect, Apple Airplay. Den kan också spela upp ljud via bluetooth, ethernet, RCA eller 3,5 mm stereojack. Högtalaren saknar röststyrning, men den dyrare systern C5A har inbyggd röststyrning med Amazon Alexa.

Audio Pro Addon C5

Storlek: 250 x 130 x 150

Vikt: 2,4 kg

Färg: Grå, rosa, svart, vit

Pris: 1 800 kr


Sonos One Gen 2

De trådlösa högtalarnas grande dame, Sonos, har i och med Gen 2 fått en ansiktslyftning med touchkontroller på ovansidan. Högtalaren har ett för storleken välbalanserat och fylligt ljud. Det är nog rättvist att säga att den levererar utan att imponera. Den verkliga styrkan har legat i systemet, att kunna bygga upp ett sammanhängande system i hela hemmet. Men här har flera konkurrenter, som Audio Pro, hämtat in och erbjuder liknande lösningar.

Sonos One Gen 2 styrs med Sonosappen, Spotify Connect, Apple Airplay eller med rösten med Google Assistant. Till skillnad från många andra wifi-högtalare saknar Sonos möjlighet att spela musik via bluetooth.

Sonos One Gen 2

Storlek: 120 x 161 x 120 mm

Vikt: 1,9 kg

Färg: Svart, vit

Pris: 2 000 kr


Marshall Stanmore II Voice

Snygga Marshall Stanmore II Voice spelar på koppling till den klassiska gitarrförstärkartillverkaren, från den övergripande formgivningen till detaljer som fysiska vridreglage. Självklart erbjuder högtalaren både RCA och 3,5 mm stereoingång för trådade ljudkällor.

Ljudet är bra så länge man inte spelar för högt, men jag hade väntat mig mer från den jämförelsevis stora och dyra högtalaren.

Marshall Stanmore II Voice styrs via den egna appen Marshall Multi-Room, Google Home, Google Cast, Bluetooth eller med rösten via Google Assistant.

Marshall Stanmore II Voice

Storlek: 350 x 195 x 185 mm

Vikt: 4,9 kg

Färg: Svart

Pris: 4 000 kronor


Marshall Stanmore II Voice

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0