Full pott för Omega i Americas Cup

Text: Britta Rossander


America’s Cup, rik på historia, innovation och prestige, är ett av världens äldsta sportevenemang och har genomförts sedan 1851. Cupen har under alla år bara vunnits av team från fyra olika länder. Omegas inblandning startade 1995 med sponsring av Team New Zealand, med Sir Peter Blake (1948 – 2001) som kapten. Det var ”Kiwis” seger det året som banade väg för Omega att kunna bli officiell tidtagare år 2000 och 2003. Nu har historien upprepats under nyligen avslutade Americas Cup 2021 där de varit officiell tidtagare och samtidigt haft ett sponsoravtal med Team Nya Zeeland Emirates. Ett gäng som till slut gick segrande ut ur hela tävlingen.


Som den officiella tidtagaren har Omega förstås lanserat en klocka: Seamaster Diver 300M America’s Cup Chronograph, en hyllning till den 36:e America’s Cup nu med tillägget: ”Presented by Prada”.

Klockan har boett i stål som är 44 mm i diameter, blå keramisk urtavla, boettring med skala i vit emalj och ergonomiskt utformade soft-touch knappar för kronograffunktionen i rött och blått. Band finns i gummi och stål. Urtavlan har ett lasergraverat vågmönsterratt, en ”regatta-nedräkningsring” i rött och en röd/vit sekundvisare. Kronografens centrumvisare i rött har i motvikt i form av Americas Cup’s pokal. 

Bakboettens boettring har gravyr fylld med blått lack och där står: ”36th America’s Cup” och ”Auckland 2021”.


Auckland, Nya Zeeland – 17 mars 2021Båda besättningarna gick ut till Hauraki-bukten för att göra det de envist tränat för i flera år; försöka ta hem pokalen.Emirates Team Nya Zeeland och team Luna Rossa Prada Pirelli tävlade om bäst av tio seglingar. Med en fart på 41 knop gick Emirates Team Nya Zeeland över mållinjen i ett väldigt tight lopp i sista racet. De vann med siffrorna 7 – 3 och skeppare Peter Burling tackade alla supporters vid segerceremonin och sa:

– We have been getting messages from the Prime Minister to high school kids. It just means the world to us as a team. 

Blari Tuke en överlycklig flight controller för Emirates Team New Zealand sa: 

– To win the America’s Cup on home waters – unbelievable! It has been a massive honour to race in front of five million Kiwis, and to know we have had their support!Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0