Eqotime Podcast: Kopior med Sefina

Kopior och förfalskningar är ett ämne som drabbar klockbranschen i olika omfattning världen runt. Även i Sverige är kopior ett återkommande problem, och få känner till lika mycket om dessa som Sefina Svensk Pantbelåning. Därför har vi tillsammans satt oss ned i Eqotime Podcast och talat om hur vi alla kan motverka kopior tillsammans på klockmarknaden.

Eqotime gästas av Jimmy och Johanna från Sefina. De båda har mångårig erfarenhet och god insikt i pantbankens dagliga arbete. I avsnittet delar de med sig hur de resonerar och värderar klockor vid kontakt med låntagare. När det kommer till klockor är en stor del av arbetet just att verifiera att klockorna är äkta. Men att verifiera äkthet blir ett allt mer utmanande arbete i en tid då kopiorna successivt blivit ”bättre”. Sefinas experter delar med sig om historier och tips vi alla kan lära oss av.

Jimmy Jonasson och Johanna Unnebäck Bild: Sefina

Det blir ett intensivt avsnitt om Sefina, kopior och hur entusiaster och branschen kan arbeta tillsammans för att motverka spridning av kopior.

Avsnittet är tillgängligt i alla podcast-spelare


Om Sefina

Sefina är Nordens största pantbank. Med 20 butiker runt om i Sverige hjälper Sefina hundratals personer varje dag med lån. Om du är nyfiken på hur en pantbank fungerar har vi tidigare gjort ett avsnitt med Sefina om just detta: Pantbanken, hur fungerar det?

Missa inte att Sefina har en egen blogg där de skriver om vintage, klockor och mycket annat. I deras vintage shop hittar man också en hel del klockor till salu.

Avsnittet är ett samarbete med Sefina