Du behöver inte besöka utställningar fysiskt längre. Säg hej till din nya app-kompis Google Arts & Culture.

Av: Joana Grzegorz


Vi var kanske lite för optimistiskt inställda här på Eqotimes Lifestyleredaktion angående fysiska besök på museum i pestens och kolerans – äh Coronans tid. Så vad gör vi nu, när man kanske sitter i karantän och inte ens vågar ta ut hunden på en välbehövlig promenad på en meters avstånd i skogen? När man har streamat klart allt på Netflix och ostbågarna är slut? När man får ont i ryggen av att ha suttit i soffan en hel dag, då är det dags för kultur i mobilen! Vår nya kompis heter Arts & Culture App.

Med hjälp av Googles Arts & Culture App (enkelt nedladdningsbart i din lokala Appstore), kan du istället delta i virtuella utställningar, vandra runt i indonesiska tempel eller besöka museer. Eller zooma in på verk av konstnärer som Cezanne eller Vermeer. Efter att ha tittat på appen i några minuter är vi helt trollbundna av all konst och av alla upplevelser du kan få virtuellt. Dessutom gratis och utan att behöva lämna hemmets trygghet. Perfekt i tider som dessa!


Så luta dig tillbaka och ta upp telefonen. Låt dig sedan förföras av kultur- och konstupplevelser över hela världen. Upplevelser du annars säkert hade missat.


Här är våra bästa inside-app-tips: 
  • Klicka på “Meet Vermeer” inne i appen och gå runt på utställningen. Zooma in på konstverk som fångar ditt intresse och lär dig mer om de enskilda konstverken genom att dra upp titeln. 
  • Ta en “Art Selfie” och kolla vilket porträtt som är mest likt just dig. 
  • Via “Street View” kan du besöka helt fantastiska museer virtuellt runt om i världen. Starta i Mexico och besök Frida Kahlos Atelier. Gå runt spiralen i Guggenheim New York och upptäck modern konst i de angränsande rummen. Är du mer inne på arkeologi och historia, får man inte missa Pergamon Museum Berlin
  • Har ni hört om “Australian National Surfing Museum”? Inte vi heller. Men nu har vi varit där och fattar grejen med att stå på en bräda och låta vågorna föra en mot land. 
  • Inget för höjdrädda. Under “Views from the Top” kan man t.ex. stå vid Cristo Redentor och titta ner på Rio de Janeiro. Eller se Paris, utan att ha åkt upp i Eiffeltornet. 

Rotundan på Guggenheim i New York

Så luta dig tillbaka och ta upp telefonen. Låt dig sedan förföras av kultur- och konstupplevelser över hela världen. Upplevelser du annars säkert hade missat. Och du, glöm inte att tvätta händerna. Better safe than sorry!

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0