Bocuse d’Or Europe 2020 flyttas fram


Vi gillar ju mat här på Eqotime. Så vi bryter av med lite matrelaterade breaking news. Nu står det nämligen klart att kocktävlingen Bocuse d’Or Europe 2020 kommer att avgöras i Tallinn den 3-4 september istället för i maj.

Som för så många andra evenemang anges skälet vara den rådande situationen kring resor och större samlingar med anledning av Covid-19. Högst förståeligt. Beskedet kom från Bocuse d’Or-organisationen i Lyon där den stora världsfinalen ska gå av stapeln i januari 2021.

För det svenska teamet, som redan varit i gång i flera månader med upplagning och provsmakning, innebär beskedet att nya planer ska sättas för att kunna optimera den svenska prestationen i Tallinn i höst.

Med tanke på den snabba utvecklingen runt om i världen den senaste månaden var det här ett väntat besked. Nu gäller det att vi tar hand om varandra och blickar framåt. Det svenska teamet är redan sammansvetsat och har fortsatt siktet inställt på medaljer i europamästerskapen och i den stora världsfinalen i Lyon nästa år, säger Sanna Aspberg, projektledare på Gastronomi Sverige som står bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or tillsammans med Svenska Bocuse d’Or Akademien.Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0