Äntligen en riktig högtalare från Google

Text & bild: Ola Jacobsen

Lite större. Mycket snyggare. Och med mycket mer och bättre ljud. Så kan man sammanfatta Googles nya högtalare Google Nest Audio. Eqotimes Ola Jacobsen har testat.

I måndags släppte Google det senaste tillskottet i serien med uppkopplad hårdvara: Google Nest Audio. Som namnet antyder handlar det om en smart högtalare.


Mer och bättre ljud i Googles nya Nest Audio.

Huvudnumret är givetvis den inbyggda röststyrda assistenten, Google Assistant, och möjligheten att styra allsköns andra smarta hemprodukter.

Till skillnad från föregångarna Google Home och Google Home Mini, som i praktiken gjorde sig bäst just som kommandocentral eller hubb för olika smarta hemfunktioner är Nest Audio faktiskt bra högtalare. Priset på 1 149 kronor indikerar att Google är sugna på att ta en del av den växande marknaden av wifihögtalare.Ny design

Designmässigt är Nest Audio ett stort kliv upp, särskilt från Google Home. Det runda designspråket känns igen från den senaste årens produktlanseringar och gråskalan går igen från Google Home Mini. Hela högtalaren är klädd i en tunn tät väv, gjord till 70 procent av återvunnen plast.

Nest Audio är diskret snygg utan att ta plats. Om jag fick önska mig något är det en skruvgänga i foten på högtalaren så att jag kunde köpa ett gäng och sätta upp på väggen här och var i huset.


Med tre touchområden på framsidan kan man enkelt stänga av, sätta på och reglera volymen på musiken eller podcasten.

Ljudet är betydligt större än i Googles tidigare produkter. Enligt Google har Nest Audio 75 procent högre volymkapacitet och 50 procent starkare bas än föregångaren Google Home. När vi använder Nest Audio är det ingen tvekan om att detta är en riktigt högtalare på ett annat sätt än vad Google Home var. Det här är en högtalare som kan fungera som enda högtalare i ett mindre rum, som kök, barn- eller sovrum.


1,5 meter sladd medföljer.

Hoppas att Google nu tar konceptet med riktiga högtalare vidare. Det skulle vara underbart med en ännu större variant för vardagsrummet och fotostudion!


Google Nest Audio – hårda fakta

Höjd x bredd x djup: 175 x 124 x 78 mm

Vikt: 1,2 kg

Strömkabel: 1,5 m

Färger: Krita, kol

Anslutningar: 802.11b/g/n/ac (2.4 GHz/5 GHz) Wi-Fi, Bluetooth® 5.0, Inbyggd Chromecast

Högtalare: 75 mm baselement och 19 mm diskantelement

Teknik: Google Assistent integrerad, Voice Match-teknik.

Sensorer: Tre tryckområden för start/stopp och höj/sänk volym. Tre mikrofoner med lång räckvidd. Fysiskt reglage på baksidan av högtalaren för hårdvaruavstängning av mikrofonerna.

Processor: Fyrkärnig A53 1,8 GHz

Operativsystem med stöd för Home-appen: Android och iOS.


Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0